Deputatul PSD de Giurgiu Cristina Elena Dinu a postat un mesaj, pe acest subiect, pe pagina sa de Facebook.

#Guvernul Cîțu vrea să vândă cele mai profitabile companii de stat.A intrat deja în circuitul de avizate un proiect care vizează #abrogarea legii prin care Parlamentul, la inițiativa #PSD, a decis că timp de doi ani să fie #suspendate orice tranzacții cu activele statului pentru a nu fi vândute pe nimic, dat fiind actuala criză globală provocată de pandemie.După împovărarea țării sub împrumuturi uriașe, 30 de miliarde de euro într-un an, Cîțu vrea să vândă pe nimic cele mai valoroase companii care au mai rămas statului român.

În contextul pandemiei vânzarea acestor companii se va face la prețuri derizorii iar pe termen lung, autoritățile din România își vor pierde orice pârghie de control în domenii economice critice cu mare impact social (energie, bănci ,etc).In 2019, primele 5 companii strategice ale statului aveau un profit consistent de 3,75 miliarde lei, (circa 770 de milioane de euro) și asigurau locuri de muncă pentru 17 500 #salariați.

Hidroelectrica – profit 1,4 mld leiRomgaz – profit 1,1 mld leiTransgaz – profit 0,35 mld leiNuclearelectrica – profit 0,54 mld lei Aeroporturi Bucuresti – profit 0,36 mld lei.

Dacă se adaugă și CEC-ul, totalul profiturilor acestor veritabile găini cu ouă de aur ale țării se ridică la 4,15 miliarde de lei.Alte #state europene precum Germania, Polonia, Ungaria cu o politică economică inteligentă își protejează companiile strategice de privatizări sau preluări în această perioadă de #crize și #incertitudini provocate de pandemie”, a scris Cristina Elena Dinu, pe Facebook.

1 COMENTARIU

  1. […] Deputatul PSD de Giurgiu Cristina Elena Dinu a postat un mesaj, pe acest subiect, pe pagina sa de Facebook. „#Guvernul Cîțu vrea să vândă cele mai profitabile companii de stat.A intrat deja în circuitul de avizate un proiect care vizează #abrogarea legii prin care Parlamentul, la inițiativa #PSD, a decis că timp de doi ani […] Sursa: giurgiu-net.ro Articol sursa: Deputatul Elena Dinu: „Guvernul Cîţu vrea să vândă cele mai profitabile companii de stat!” […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.