Colegii de la Realitatea de Giurgiu au publicat, recent, un articol potrivit căruia angajaţii Prefecturii Giurgiu ar primi spor pentru COVID-19. Aceasta, în condiţiile în care poliţiştii sau jandarmii(deşi în prima linie în această luptă) nu se bucură de acelaşi… noroc. În acelaşi timp, Guvernul anunţă că salariile bugetarilor, deci şi ale cadrelor medicale vor fi îngheţate, iar sindicaliştii din sănătate susţin că nici orele suplimentare nu le-ar fi plătite.

Potrivit Realitatea de Giurgiu: „În luna august a fost publicată OUG 131/07.08.2020 prin care s-a dat ”voie” la acordarea de sporuri COVID angajaților din Instituțiile Prefectului.

  • ”Personalul instituțiilor prefectului implicat în activități de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, a cărui finanțare se asigură de la capitolul 51.01 „Autorități publice și acțiuni externe“, beneficiază de un spor de 30% la salariul de bază, cu excepția prefectului și subprefectului”. se arată în OUG.
  • Acest spor se acordă pe baza unei evaluări a riscului la care aceștia se expun, dar și dacă a crescut volumul de muncă.

”Personalul din instituțiile prefectului care va beneficia de acordarea sporului se stabilește prin ordin al prefectului la propunerea motivată a șefului nemijlocit, din care să rezulte activitatea și modul de implicare în prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 și care au presupus un risc suplimentar și/sau un volum mai mare de muncă.” se arată în același OUG.

La Giurgiu se zvonește că inclusiv femeia de serviciu ar primi spor COVID, adică, toată suflarea prefecturii, în afară de prefect și subprefect.

În mod normal, pe site-ul prefecturii Giurgiu ar trebui să apară ordinele date de conducerea instituției. Dar, acest ordin nu apare”, scriu colegii de la Realitatea de Giurgiu. 

Întregul articol poate fi citit AICI: https://realitateadegiurgiu.net/angajatii-prefecturii-giurgiu-primesc-spor-covid-de-30-la-suta/

1 COMENTARIU

  1. […] Colegii de la Realitatea de Giurgiu au publicat, recent, un articol potrivit căruia angajaţii Prefecturii Giurgiu ar primi spor pentru COVID-19. Aceasta, în condiţiile în care poliţiştii sau jandarmii(deşi în prima linie în această luptă) nu se bucură de acelaşi… noroc. În acelaşi timp, Guvernul anunţă că salariile bugetarilor, deci şi ale cadrelor medicale vor […] Sursa: giurgiu-net.ro Articol sursa: Prefectura Giurgiu, şi la „căldurică” şi cu spor de COVID […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.