Peste 5.000 de elevi giurgiuveni ar trebui să primească burse şcolare, potrivit datelor Inspectoratului Şcolar Judeţean. Toate autorităţile, începând cu Guvernul şi terminând cu cele locale, ridică din umeri şi fie spun că nu au bani, fie pasează responsabilitatea de la unii la alţii.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean al Elevilor Giurgiu au transmis mai multe adrese, inclusiv către Consiliul Judeţean Giurgiu care, potrivit legii, ARE posibilitatea să aloce fonduri pentru acordarea de burse şcolare.

Răspunsul conducerii CJ Giurgiu este, însă, unul abracadabrant.

În primul rând, li se transmite elevilor că instituţia ar avea „un rol nedefinit în această ecuaţie”. O spălare de mâini elegantă, completată doar cu multe cuvinte dătătoare de speranţe. Pentru viitor. Care viitor? Sigur nu cel apropiat.

Evident, conducerea CJ Giurgiu susţine că nu sunt bani şi pentru bursele elevilor, dar că, la un moment dat, vor fi premiate, ATENŢIE!, cadrele didactice cu rezultate deosebite în învăţământ. Cum ar veni, ce-ntreabă copiii şi ce le răspund adulţii…

De asemenea, elevilor li se promite că, la un alt moment dat, vor fi premiaţi şi şcolarii, după modelul 2011. Adicătelea, o gală tocmai bună, se pare, ca paradă de imagine pentru iniţiator. Din experienţă, bănuim că aceasta nu va avea loc mai devreme de 2024.

În acelaşi document, conducerea CJ Giurgiu încearcă o cotire de dreapta şi atragerea atenţiei asupra altor aspecte pe care elevii nu le-au solicitat a fi soluţionate acum. Că nu astea reprezintă urgenţa.

Aşa cum, la nivel macro, situaţia economică este una îngrijorătoare, cred că realizează şi autorităţile publice ce înseamnă acest aspect pentru o familie. Dar mai ales cât de mult poate însemna, în aceste vremuri, acordarea burselor care nu reprezintă vreun moft, ci un drept stabilit prin lege.

Nu ştim exact dacă tinerii au făcut, în adresa lor, vreo referire la Primăria Giurgiu, însă conducerea Consiliului Judeţean s-a grăbit să le taie elanul. Vedeţi penultimul paragraf.

Deci, dragi copii şi tineri giurgiuveni, ar trebui să vă fie suficiente cuvintele de încurajare…. Problema este că vorbele nu ţin loc nici de hrană, nici de dispozitive pentru cursurile online, nici de Internet, nici de îmbrăcăminte, rechizite şi aşa mai departe.

Cu speranţa că vor fi găsite soluţii pentru drepturile elevilor, vă vom ţine la curent cu tot ceea ce întâmplă, la Giurgiu, pe acest subiect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.