Deputatul social-democrat giurgiuvean Cristina Elena Dinu a vorbit, astăzi, în conferinţă de presă despre modul în care se „desfăşoară” campania de vaccinare anti-COVID-19, la Giurgiu.

Campania de vaccinare este doar o paradă de imagine pentru toate autorităţile publice, începând cu miniştri şi terminând cu prefecţi, preşedinţi de consilii judeţene sau primari. Pentru că, în fapt, nu se întâmplă nimic. La Giurgiu, cu atât mai puţin. Nu se comunică mai deloc. Din cele 11 centre anunţate, într-un comunicat al Prefecturii, pe 5 ianuarie, practic, în acest moment, există doar unul singur, cel de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu.

Cel de la Bolintin, unde doamna prefect s-a pozat, fiind mai aproape de casă…, nu apare nici în comunicatul Prefecturii, dar nici pe site-ul instituţiei. Ce se întâmplă cu celelalte centre? De la TV am aflat că într-unul, cel de la Roata, muncitorii făceau grătare, iar medicul de familie nu ştia nimic. De altfel, mai mulţi medici de familie cu care am vorbit mi-au spus că nu ştiu cum şi unde se va desfăşura campania menţionată!”, a spus Cristina Elena Dinu.

Deputatul PSD de Giurgiu a precizat că nici primarii nu ştiu de unde să ia banii ca să amenajeze centrele de vaccinare.

Cine plăteşte, de fapt, înfiinţarea centrelor? Cine va plăti personalul medical care va desfăşura activitatea de vaccinare? Ministerul Sănătăţii, iniţial, a pasat responsabilitatea aceasta către autorităţile locale. Apoi, ministrul s-a răzgândit şi a afirmat că fondurile ar veni parte din programe europene, parte de la Ministerul Dezvoltării.

Numai că, ministrul Dezvoltării a declarat, la rândul său, că nu are de unde să dea aceşti bani. Deci, se pare că această cheltuială va fi aruncată tot în spatele autorităţilor locale! A doua etapă de vaccinare începe pe 15 ianuarie, iar lumea nu ştie nimic. Chiar nu este nimeni în Prefectura Giurgiu să iasă şi să ne spună ce se întâmplă, cum se întâmplă, câţi s-au vaccinat până acum şi aşa mai departe?! Sincer, chiar nu este momentul să lăsăm sănătatea pe mâna unora care nu se pricep la acest domeniu!”, a precizat deputatul Elena Dinu.

1 COMENTARIU

  1. […] Deputatul social-democrat giurgiuvean Cristina Elena Dinu a vorbit, astăzi, în conferinţă de presă despre modul în care se „desfăşoară” campania de vaccinare anti-COVID-19, la Giurgiu. „Campania de vaccinare este doar o paradă de imagine pentru toate autorităţile publice, începând cu miniştri şi terminând cu prefecţi, preşedinţi de consilii judeţene sau primari. Pentru că, în fapt, […] Sursa: giurgiu-net.ro Articol sursa: Deputatul Elena Dinu: „Campania de vaccinare, doar o paradă de imagine pentru autorităţile publ… […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.