Pompierii giurgiuveni au fost prezenți la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local.

În ultimele zile, misiunile acestora au vizat, în principal:

 • stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism, în localitatea Gostinari

Incendiul a avut loc vineri, 25 decembrie a.c., în jurul orei 01:20. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Colibași, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă.

În urma incendiului, au ars compartimentul motor, partea din față a autoturismului, mase plastice, cabluri electrice, două anvelope, ușile și geamurile din față. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul.

 • stingerea unui incendiu izbucnit la tabloul electric al unei case din localitatea Obedeni

Incendiul a avut loc vineri, 25 decembrie a.c., în jurul orei 17:25. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Colibași, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă.

Au ars cabluri electrice și mase plastice, cauza probabilă de producere a incendiului fiind scurtcircuitul.

 • stingerea unui incendiu izbucnit la o casă, în localitatea Prundu

Incendiul a avut loc vineri, 25 decembrie a.c., în jurul orei 22:10. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Punctului de Lucru Greaca și Gărzii de Intervenție Colibași, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă.

Aceștia au constatat faptul că incendiul se manifesta la acoperișul casei și în hol și au acționat pentru a limita propagarea flăcărilor la restul locuinței. În momentul în care s-a produs evenimentul, în imobil nu era nimeni, incendiul fiind observat de către vecini.

În urma incendiului, au ars astereala din lemn, pe o suprafață de aproximativ 40 mp și tavanul holului (circa 20 mp), construit din PVC și rigips.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul (cablu electric defect).

 • stingerea unui incendiu izbucnit la coșul de fum al unei case, în localitatea Ghionea

Incendiul a avut loc duminică, 27 decembrie a.c., în jurul orei 00:25. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Bolintin Deal, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă.

În urma incendiului, a ars funinginea din interiorul coșului de fum, cel mai probabil din cauza faptului că acesta nu a fost curățat corespunzător sau era defect.

 • stingerea unui incendiu izbucnit la o autoutilitară, în localitatea Săbăreni

Incendiul a avut loc duminică, 27 decembrie a.c., în jurul orei 21:10. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Bolintin Deal, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. Autovehiculul era parcat în apropierea unei gospodării și a fost observat de mai multe persoane care au încercat să stingă focul până la sosirea pompierilor. 

În urma incendiului au ars compartimentul motor, cabina autoutilitarei și aproximativ 10 mp din gardul vecinilor, care era construit din lemn.

Cauza probabilă a producerii incendiului a fost scurtcircuitul.

 • acordarea asistenței medicale de către echipajele SMURD în 52 de situații;
 • informarea cetățenilor cu privire la măsurile de prevenire a răspândirii infecției cu SARS-CoV-2, în municipiul și județul Giurgiu.

Reamintim cetățenilor că cea mai bună metodă de combatere a acestei pandemii este adoptarea unui comportament responsabil, prin respectarea următoarelor recomandări:

 • folosiți, în mod corect, masca de protecție, astfel încât să vă acopere nasul și gura. Nu uitați să o schimbați la fiecare 4 ore;
 • spălați-vă pe mâini cu apă și săpun, cel puțin 20 de secunde;
 • nu vă atingeți ochii, nasul și gura cu mâinile neigienizate;
 • evitați locurile aglomerate unde sunteti expuși la contact direct sau la interacțiune cu un număr mare de persoane;
 • păstrați o distanță semnificativă, de un metru și jumătate, față de celelalte persoane pe care le întâlniți;
 • dacă vă aflați în transportul în comun încercați să nu stați față în față cu ceilalți călători;
 • limitați, cât de mult puteți, orice contact direct cu alte persoane, în afara celor care fac parte din familia restrânsă, prin gesturi cum ar fi: strângerea mâinilor, îmbrățișările, atingerea feței cu mâinile;
 • evitați contactul cu suprafețele care sunt atinse în mod frecvent și de alte persoane, precum: balustrade, clanțe, mânere, butoane de lift sau de acces.

Comunicat de presă ISU Giurgiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.