Deputatul Marius Budăi, fost ministru al Muncii în guvernarea PSD, a prezentat, recent, la Giurgiu, câteva exemple din Programul de Guvernare al PNL, arătând faptul că documentul respectiv cuprinde multe contradicţii şi „bâlbe”.

„Au dat bâlbe şi în aşa zisul lor program de guvernare. Am să vă demostrez cu cifre, cu materialul clientului. La o pagină din acel program scrie majorăm valoarea punctului de pensie cu 46%, până în 2024, faţă de 2019.

Minciuna este raportarea la 2019, de ce 2019 când suntem în 2020? Pentru a suna mai bine această cifră. Brusc, la o altă pagină din fiţuica galbenă a PNL, ni se spune altceva: majorăm pensiile cu o diferenţă, atenţie!, de până la 40%. Adică, poate să fie şi 39, dar şi 20%, tot faţă de 2019, până în 2024. Brusc, 46% a fost transformat în 40%. Se încurcă în propriile lor minciuni. Este o prosteală pe faţă a părinţilor şi bunicilor noştri.

Pe de altă parte, acum valoarea punctului de pensie este de 1442 de lei, deci reprezintă 28% din salariul mediu brut pe ţară. Uitându-ne în dinamica cifrelor liberale, o să vedem că salariul mediu burt anunţat de PNL pentru 2024 este 7.725 de lei. Proporţia între valoarea punctului de pensie şi salariul mediu brut, în ambele variante, fie că va fi acea valoare de 1.841 lei, fie că valoarea punctului de pensie va fi de 1.775( care ar fi trebuit să fie aşa încă de la 1 sept 2020), este de 24% în prima variantă şi 23% în a doua. Practic, PNL ne propune austeritatea pe faţă,

În plus, în programul lor, nu vorbesc nimic despre creşterea salariului minim, a pensiei minime, nici despre alocaţii şi, în general, nu vorbesc nimic despre persoanele cu dizabilităţi sau însoţitorii acestora”, a spus Marius Budăi, la Giurgiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.