Fost ministru al Muncii în guvernarea PSD, deputatul Marius Budăi a făcut această declaraţie, recent, într-o conferinţă de presă, la Giurgiu, referindu-se la alegerile din 6 decembrie.

„Suntem într-o perioadă atipică de campanie, într-o perioadă în care, din cauza incompetenţei PNL şi a dorinţei preşedintelui Iohannis de a avea alegeri cât mai repede, democraţia este pusă între paranteze, din păcate. De ce? Nu doar pentru că ziua votului este importantă, ci şi campania electorală. Campania electorală oferă posibilitatea cetăţenilor de a participa la întâlniri cu competitorii electorali, astfel încât să fie informaţi şi să voteze în cunoştinţă de cauză.

Acest lucru, din cauza crizei sanitare pe care o traversăm, nu este posibil. Nu avem voie să organizăm întâlniri în centre culturale, nu avem voie să ne întâlnim decât într-un număr restrâns de persoane, iar accesul cetăţenilor la informaţie, la oferta fiecărui partid, este restrâns. Din punctul meu de vedere, acum, în România, nu avem alegeri libere! Votul este cât se poate de democratic, însă nu în orice condiţii.

Repet, nu vorbesc doar de ziua votului, ci şi de ceea ce se întâmplă acum. Iohannis şi PNL vor cu orice preţ alegeri, pentru a nu se vedea indicatorii macroeconomici din bugetul pe 2021, pentru că devine clară austeritatea pe care acest Guvern o promovează pentru anul viitor”, a afirmat Marius Budăi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.