Lucrurile bune pentru judeţul Giurgiu nu trebuie să aibă culoare politică. Iar echipa Consiliului Judeţean Giurgiu, condusă de Marian Mina, a demostrat că se poate!

Asta, spre deosebire de reprezentanţii altor partide care pedepsesc edilii care nu mai sunt cu ei…

Astfel, un nou proiect cu fonduri europene a fost demarat de către CJ Giurgiu, de această dată fiind vorba despre domeniul asistenţei sociale.

Potrivit reprezentanţilor instituţiei menţionate, pe 23 septembrie 2020 a fost semnat contractul de finanțare (fonduri europene) aferent proiectului ”Centru de zi pentru persoane vârstnice Băneasa, județul Giurgiu”.

Proiectul ”Centru de zi pentru persoane vârstnice Băneasa, județul Giurgiu”, cod SMIS 2014+ 126307, a fost aprobat la finanțare în cadrul Programului Operational Regional 2014-2020, Axa prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii de sănătate şi sociale, Prioritatea de investiții 8.1, Obiectivul Specific 8.3 – Creşterea gradului de acoperire cu servicii sociale, Grup vulnerabil: persoane vârstnice.

Proiectul este implementat în perioada: 01.05.2017 – 31.07.2022 de UAT Județul Giurgiu în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu.

Obiectivul general al proiectului îl constituie înființarea unui Centru social de zi pentru persoane vârstnice în comuna Băneasa, județul Giurgiu cu scopul de a oferi servicii sociale profesionale adaptate, care să contribuie la îmbunătățirea calității vieții, prevenirea instituționalizării și oferirea de sprijin pentru o viață independentă, persoanelor cu vârsta peste 65 de ani, din comuna Băneasa.

Proiectul propune reabilitarea, modernizarea, amenajarea si reconversia funcțională unei clădiri existente, înființarea și dotarea Centrului de zi și Unității de îngrijire la domiciliu pentru persoane vârstnice cu echipamente adecvate nevoilor beneficiarilor, ceea ce va contribui la creșterea capacității instituționale a județului Giurgiu de a furniza servicii sociale prin intermediul DGASPC Giurgiu, în funcţie de nevoile si prioritățile identificate pe plan local.

Centru de zi pentru persoane vârstnice Băneasa va oferi următoarele servicii:

•          consiliere juridică

•          consiliere psihosocială şi informare

•          socializare şi petrecerea timpului liber

•          terapii de recuperare şi relaxare

•          organizare şi implicare în activități comunitare și culturale

•          asistență și suport pentru familia persoanei vârstnice

•          îngrijire și asistență medicală

•          activități  culturale,  activități administrative.

Valoarea totală a proiectului este de 1.927.827,72 lei (inclusiv TVA), iar cofinanțarea proiectului reprezentând 2 % din valoarea eligibilă a proiectului, este în cuantum de 38.556,56 lei. Cofinanțarea proiectului va fi asigurată de către Consiliul Județean Giurgiu, în calitate de Lider de parteneriat.

1 COMENTARIU

  1. […] Lucrurile bune pentru judeţul Giurgiu nu trebuie să aibă culoare politică. Iar echipa Consiliului Judeţean Giurgiu, condusă de Marian Mina, a demostrat că se poate! Asta, spre deosebire de reprezentanţii altor partide care pedepsesc edilii care nu mai sunt cu ei… Astfel, un nou proiect cu fonduri europene a fost demarat de către CJ Giurgiu, […] Sursa: giurgiu-net.ro Articol sursa: Consiliul Judeţean Giurgiu, proiect european pentru înfiinţarea unui centru de zi pentru persoane… […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.