Consiliul Judeţean Giurgiu a câştigat proiectul european „Dotare medicală performantă pentru STOPare COVID 19 la nivelul județului   Giurgiu – CO-STOP”, finanţat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014 – 2020.

Astăzi, la sediul CJ Giurgiu a avut loc lansarea oficială a proiectului, al doilea de acest tip, primul fiind destinat sprijinirii luptei împotriva COVID-19 la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Giurgiu.

„Sănătatea giurgiuvenilor este prioritară!
Am reuşit să obţinem peste 11 milioane de lei pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu, printr-un proiect european!
Denumit „Dotare medicală performantă pentru STOPare COVID 19, la nivelul județului Giurgiu – CO-STOP”, proiectul a fost lansat oficial, astăzi, la Consiliul Judeţean Giurgiu.

Am obţinut finanţare prin Programul Operaţional Infrastructură Mare şi îi felicit pe toţi membrii echipei de implementare pentru acest succes! Cu banii obţinuţi vom dota Spitalul Judeţean de Urgenţă( SJU)Giurgiu cu peste 110 echipamente medicale destinate tratării cazurilor de infecție cu virusul SARS-CoV-2, dar vom achiziţiona şi echipamentele de protecţie, respectiv materialele sanitare necesare!

Obiectivele proiectului sunt creșterea capacității de tratare și monitorizare a pacienților COVID-19 de către personalul medico-sanitar şi diminuarea riscurilor de infectare a personalului medico-sanitar și auxiliar din Spitalul Judeţean Giurgiu”, a scris pe pagina sa de Facebook, preşedintele CJ Giurgiu, Marian Mina.

Managerul proiectului ce vizează Spitalul Giurgiu, Miruna Eftimiu a oferit presei locale toate informaţiile despre acesta.

Obiectivul general al proiectului constă în consolidarea capacității de gestionare a cazurilor de infecție cu virusul SARS-CoV-2 a Spitalului Județean de Urgență Giurgiu prin dotarea cu echipamente medicale, echipamente de protecție și materiale sanitare, care să conducă la un   răspuns în timp util și eficient în contextul crizei COVID-19.  Obiectivele specifice ale proiectului sunt creșterea capacității de tratare și monitorizare a pacienților COVID-19 de către personalul medico-sanitar şi diminuarea riscurilor de infectare a personalului medico-sanitar și auxiliar din cadrul Spitalului Județean de Urgență Giurgiu, prin utilizarea de echipamente de protecție, precum si materiale sanitare necesare în contextul crizei COVID-19″, a spus Miruna Eftimiu.

Rezultatele așteptate:

  • 17 echipamente IT și consumabile necesare implementării activităților de proiect ce vor fi distribuite echipei de implementare;
  • 2 comunicate de presă (1 la lansarea proiectului și 1 la finalul proiectului), 2 anunțuri de presă pe tot parcursul proiectului, 2 roll-up-uri, 100 agende cu pix,100 afișe, 1 placă permanentă.
  • 38 echipamente medicale necesare tratării cazurilor de infecție cu virusul SARS-CoV-2, echipamente achiziționate de Spitalul Județean de Urgență Giurgiu până la momentul depunerii cererii de finanțare, precum și echipamente de protecție și materiale sanitare
  • 72 echipamente medicale necesare tratării cazurilor de infecție cu virusul SARS-CoV-2, echipamente ce se vor achiziționa de către UAT Județul Giurgiu pentru Spitalul Județean de Urgență Giurgiu, precum si echipamente de protecție si materiale sanitare
  • 1 raport de audit financiar
  • 50 de persoane (10 medici, 20 asistente medicale și 20 de infirmieri) prin reducerea riscului de infectare/ răspândire a virusului SARS-CoV-2 în rândul personalului Spitalului Județean de Urgență Giurgiu, precum si 100 de pacienți estimați a fi testați.

Bugetul total al proiectului este de 11.064.542,07  lei, din care: Buget Judeţul Giurgiu: 8.584.862,86 lei ; Buget Spitalul Județean de Urgență Giurgiu: 2.479.679,21 lei .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.