A reușit performanța ca în mai puțin de doi ani să treacă de la un partid la altul de patru ori.  După ce PACT a fuzionat cu PNL in martie 2019, Pintilie a activat pentru cateva luni in PNL. A realizat destul de rapid că nu se regăsește în partidul lui Boc, Blaga, Turcan și că nici cu vechii liberali din Bolintin nu se poate înțelege, așa că și-a luat drumul către USR.                                                                Plecarea a fost firească din punct de vedere al imaginii pe care dorea sa o prezinte și în logica discurului anti-sistem pe care l-a avut de cand a început să facă politică în Bolintin Vale.                                                                                                              Surpriza însă apare înainte de alegerile locale când ,,Omul Nou în Politică”, lasă principiile la o parte, și cu un oportunism cinic reevalueză situația, uită locul unde scuipase și trece la PNL-ul lui Orban doridu-și să devină primar de Bolinitin.

  • discurs versus realitate, a părăsit Consiliul Local după câteva ședințe

Penelistul Pintilie se filma în urmă cu 4 ani ca și acum, prezentând aproape convingător planurile sale cu privire la modernizarea Bolintinului. Alegerile au fost pierdute doar partial pentru că partidul dumnealui a reușit să obțină un număr de 3 consilieri locali.                                                                                                           Din această pozitie putea să adopte modalitatea unei opoziții constructive și să pună umărul la dezvoltarea localității de care spunea că îi pasă. Numai că penelistul useristo-pactist Pintilie, după doar câteva ședințe a ales să renunțe la mandatul de consilier local pe care bolintinenii ce au crezut in el i-l oferiseră, lăsând însă dispoziție colegilor de partid să blocheze dacă pot prin vot orice proiect de hotarare cu care s-ar fi venit în Consiliul Local.

  • când faci echipă cu traseiști dar vrei să pari diferit

Recent echipa PNL Giurgiu, adică organizația județeană în culorile căreia Pintilie a ales să evolueze la aceste alegeri locale, a transferat un lot de vreo 30 de primari de la PSD. Dacă mai punem la socoteală si că unul din deputații racolați de PNL Giurgiu a fost ales in 2016 pe listele PSD, sau că propunerea pentru Consiliul Județean, Dumitru Beianu, alături de care Pintilie stă mândru pe afișele electorale  e tot un ex-pesedist, pare că dorinta cea mai arzătoare a candidatului Pintilie era să fie și el intr-un grup de pesediști, mulțumindu-se în final cu foști pesediști, actuali traseiști.

  • serviciu contra serviciu, dar cine e păpușarul?

Candidatul Pintilie si echipa dumnealui pare că și-au stabilit sediul informal al campaniei intr-o fosta carciuma in satul Malu-Spart. Până aici nimic spectaculos, dar dacă luăm în calcul faptul că locația aparține unui influent afacerist, cu interes in zona de execuție a lucrărilor publice, preponderent execuția de drumuri, putem măcar să ne gândim că există deja o înțelegere de tip serviciu contra serviciu.                                                                                       Dilema poate merge mai departe de a ne întreba dacă susținerea de natură logisitică oferită candidatului este din pură convingere cetățenească sau dacă există un interes mai mare, pana acolo unde încercăm să ne dumirim și cine ce rol joaca în această conjunctură, adică cine ar fi papușa și cine păpușarul.

  • mare fan al lui Emil Boc

Domnul candidat cu aspirații de primar e atât de mare fan al lui Emil Boc, încât a mers până la Cluj pentru câteva poze cu dumnealui.                   Presupunem că Pintilie nu se afla pe plaiuri mioritice în vremea când Boc era prim-ministrul României, pentru că altfel nu se explică cum de un politician de tip nou cum se prezintă domnul Pintilie, poate să admire un așa personaj politic.  Dacă Pintilie nu era prin zonă în acea perioadă, sau nu își amintește exact, pentru mulți încă e proaspătă imaginea cu  premierul Boc care tăia pensii și salarii iar clientela pedelista prospera, imaginea în care sacrifica saracii ca să aibă cei bogați.                                                                                                                                Dacă tot nu iși amintește de Boc, se poate datora faptului că acesta a fost perceput de multă lume ca o simpla marionetă a președintelui Basescu, acel președinte atât de anti-comunist încât a fost dovedit turnător de intituțiile statului .

1 COMENTARIU

  1. […] A reușit performanța ca în mai puțin de doi ani să treacă de la un partid la altul de patru ori.  După ce PACT a fuzionat cu PNL in martie 2019, Pintilie a activat pentru cateva luni in PNL. A realizat destul de rapid că nu se regăsește în partidul lui Boc, Blaga, Turcan și […] Sursa: giurgiu-net.ro Articol sursa: Portret de candidat Gabriel Pintilie-PNL Bolintin Vale. 1,2,3,4….partide in doi ani, se pune că e… […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.