Consiliul Judeţean Giurgiu a depus, în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare 2014 – 2020, două proiecte europene pe Axa Prioritară 9: „Protejarea sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de COVID-19”.

„Ambele proiecte au fost câştigate şi au fost semnate contractele de finanţare. Astăzi, este lansat oficial proiectul care vizează Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului(DGASPC) Giurgiu, urmând ca, săptămâna viitoare, să fie anunţată oficial şi lansarea celui de-al doilea proiect care vizează Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu”, a spus, astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, Elena Dumitraşcu, Coordonator compartiment Programe și Proiecte Europene din cadrul Consiliului Judeţean Giurgiu.

Managerul proiectului privind DGASPC Giurgiu, Denisa Popazu a oferit presei locale toate informaţiile cu privire la acesta.

„Proiectul a fost gândit pentru a veni în sprijinul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială, pentru a fi asigurată continuitatea activităţii de asistenţă socială, în condiţii de siguranţă, în contextul pandemiei de COVID-19.

Astfel, obiectivul general al proiectului este consolidarea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19 de către D.G.A.S.P.C. Giurgiu, prin achiziţionarea de echipamente/aparatura, materiale şi echipamente individuale de protecţie, pentru angajaţii D.G.A.S.P.C. Giurgiu și pentru beneficiarii de servicii sociale din judeţul Giurgiu”, a spus Denisa Popazu.

Vor beneficia de acestea peste 1.000 de persoane, salariaţi şi asistaţi social.

De asemenea, o parte din bani va reprezenta decontarea sumelor cheltuite până în prezent de DGASPC Giurgiu în lupta împotriva COVID-19.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt: -creșterea capacității de răspuns în timp util şi eficient la provocările privind furnizarea de servicii sociale în condiţii optime şi de calitate, în contextul pandemiei COVID-19;

-Asigurarea de mijloace adecvate de prevenire şi protecţie împotriva infectării cu virusul SARS-CoV-2, prin dotarea corespunzătoare a D.G.A.S.P.C. Giurgiu;

-Cresterea siguranței privind sănătatea angajaților D.G.A.S.P.C. Giurgiu și a beneficiarilor de servicii sociale din județul Giurgiu, în special a celor cu risc major.

„Activităţile proiectului vizează achiziţionarea de echipamente şi aparatură destinate protejării împotriva infectării cu virusul SARS-CoV-2 şi limitarea răspândirii acestuia, materiale sanitare, dezinfectanţi, precum şi echipamente individuale de protecţie. Prin implementarea sa, proiectul va conduce la creşterea capacităţii D.G.A.S.P.C. Giurgiu de a furniza servicii de asistenţă socială în condiţii optime şi de calitate, la îmbunătăţirea condiţiilor de siguranţă faţă de infectarea cu virusul SARS-CoV-2 a angajaţilor şi a beneficiarilor, dar si a familiilor acestora, precum si la asigurarea continuităţii derulării în condiţii optime a proceselor de lucru la nivelul D.G.A.S.P.C. Giurgiu”, a mai declarat Denisa Popazu.

Bugetul total al proiectului este de peste 4,3 milioane de lei şi implementarea sa nu necesită cofinanţare.

Proiectul va fi implementat în perioada: 22.07.2020 – 30.04.2021

Cătălina Sfetcu

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.