Purtătorul de cuvânt al PSD Giurgiu, dascălul Mirela Delea a postat un mesaj, pe acest subiect, pe pagina sa de Facebook.

„Cu aproape o lună înainte de începerea noului an școlar, Guvernul PNL lasă autoritățile locale și conducerile școlilor fără niciun reper în organizarea începerii școlii.

Mai mult decât atât, Guvernul PNL creează și haos.
Orban și Iohannis au aruncat răspunderea la autoritățile locale și la conducerile școlilor, fără să reglementeze niciunul dintre scenariile colorate anunțate public.
Directorii unităților de învățământ sunt disperați, nu există nici măcar un rând despre norme şi ghiduri oficiale pentru a reglementa distinct cele 3 scenarii prezentate.

14 septembrie 2020 este singura certitudine venită de la Guvern privind noul an școlar. Cum vor participa la cursuri online sutele de mii de elevi care nu au acces la internet, nu se știe! Situația este incertă și pentru cei care au acces la internet, dar nu au bani de tablete sau telefoane performante. Guvernul și Iohannis fac doar ședințe finalizate cu promisiuni. În realitate, spun specialiștii, scenariile anunțate de președinte sunt doar vorbe-n vânt: Scenariul verde este fezabil în foarte puține școli, cele cu puțini copii, pentru că presupune dublarea normelor profesorilor, lucru imposibil în acest moment. Scenariul galben nu poate fi pus în practică pentru că presupune investiții tehnice care nici măcar pe hârtie nu sunt puse de guvernul Orban.

PNL refuză accesul la educație pentru milioane de copii. Puterea nu a alocat niciun leu pentru dotarea claselor cu aparatură performantă care să permită transmiterea cursurilor online, cu sunet de calitate, cu imagine asupra clasei, a profesorului și a ceea ce el lucrează la tablă.

Dacă nu pricep să rezolve o astfel de situație, atunci să ia exemplul altor țări unde guvernele sunt cu adevărat interesate de viitorul copiilor.
Astfel, în Italia, ministerul a prezentat sindicatelor o ordonanță referitoare la alocarea de fonduri pentru suplimentarea numărului de cadre didactice în anul 2020-2021.
1 miliard de euro va fi împărțit, în acest sens, între autoritățile regionale din învățământ, spre a fi alocați după nevoile locale, după două criterii: numărul de elevi existent la nivel local și cererile de finanțare făcute de școli.

A doua zi, ministerul a anunțat alocarea a 30 de milioane de euro în plus pentru nevoile de intervenție la nivelul spațiilor de învățare, așa încât mediile de predare și clasele să permită măsurile de combatere a răspândirii coronavirusului, incluiv măsurile de distanțare. Banii vin în continuarea unei alocări de 320 de milioane pentru un program naționale pe trei ani, pentru construcții școlare.
Și exemplele ar putea continua.

Așa procedează un guvern responsabil pe care îl înteresează cu adevărat soarta învățământului și a copiilor”, a scris Mirela Delea, pe Facebook.

1 COMENTARIU

  1. […] Purtătorul de cuvânt al PSD Giurgiu, dascălul Mirela Delea a postat un mesaj, pe acest subiect, pe pagina sa de Facebook. „Cu aproape o lună înainte de începerea noului an școlar, Guvernul PNL lasă autoritățile locale și conducerile școlilor fără niciun reper în organizarea începerii școlii. Mai mult decât atât, Guvernul PNL creează și haos.Orban […] Sursa: giurgiu-net.ro Articol sursa: Mirela Delea: „PNL refuză accesul la educație pentru milioane de copii!” […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.