Primarul comunei Ghimpaţi, Constantin Cărăpănceanu, a vorbit, recent, într-o conferinţă de presă despre un caz concret, petrecut chiar în unitatea administrativ-teritorială pe care o administrează.

Este o presiune extraordinară, pusă pe acest judeţ şi pe primarii giurgiuveni, de Prefectură, Garda de Mediu, prin deconcentrate. Recent, nu mai puţin de şase echipaje de poliţie au descins, la Ghimpaţi, la o platformă de gunoi. Am registrul unic de control şi pot dovedi ce presiuni fac, prin acest domeniu. Ne minunăm cu toţii pentru că nu am mai trăit aşa vremuri. Am, din 2018, contract prin ADI(Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară) pe deşeuri, cu singurul operator care deserveşte zona de sud, Eco Green. Contractul este valabil până în 2026.

Operatorul colectează şi duce gunoiul la depozitul ecologic de la Frăteşti. Ceea ce poliţia nu a ştiut este că aveam o notă de control a Gărzii de Mediu şi aveam ca termen 24 august pentru a ridica gunoiul de la platforma unde au descins. De ce face poliţie politică IPJ Giurgiu şi ce treabă au ei cu deşeurile? La platforma respectivă sunt duse toate deşeurile aruncate de bucureşteni, de cetăţeni din jurul comunei Ghimpaţi, şi, de acolo, operatorul le duce mai departe la groapa de la Frăteşti. Ce este cu această presiune politică? Cum să trimiţi şase echipaje de poliţie pentru aşa ceva?”, a spus Constantin Cărăpănceanu.

El a lansat un apel către adversarii politici. „Să termine odată cu presiunile astea, că nu fac bine. Toate acţiunile de control au fost premeditate, de prefectură, toate primăriile au fost controlate premeditat. Aceste acţiuni îi au în spate pe secretarul de la Mediu, Dumitru Beianu, şi pe Toma Petcu, prin Prefectură. Fac presiuni şi pe deconcentrate, dar oamenii aceştia vor spune, să ştiţi, când vor da declaraţii la Parchet, vor spune ceea ce au fost puşi să facă! Aşa vor ei să câştige alegerile? Este o competiţie, să vină cu proiecte, nu cu asemenea fapte!”, a mai spus primarul Constantin Cărăpănceanu.

1 COMENTARIU

  1. […] Primarul comunei Ghimpaţi, Constantin Cărăpănceanu, a vorbit, recent, într-o conferinţă de presă despre un caz concret, petrecut chiar în unitatea administrativ-teritorială pe care o administrează. „Este o presiune extraordinară, pusă pe acest judeţ şi pe primarii giurgiuveni, de Prefectură, Garda de Mediu, prin deconcentrate. Recent, nu mai puţin de şase echipaje de poliţie au descins, […] Sursa: giurgiu-net.ro Articol sursa: Primarul din Ghimpaţi vorbeşte despre presiunile la care sunt supuşi edilii giurgiuveni: „Au de… […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.