Vă vom prezenta, în rândurile ce urmează, un caz uluitor al unei doamne din comuna Oinacu, Mirela Mocanu, ce vine să demonstreze o dată în plus până unde pot ajunge unii PNL-işti giurgiuveni ca să-şi atingă scopurile. Până unde pot merge cu acţiunile lor – pe care cei afectaţi le consideră abuzive şi ilegale-, din dorinţa de a câştiga tot şi, astfel, de a controla tot.

Cazul nostru îl vizează şi pe Fabian Ţîrcă. Îl mai ştiţi? Probabil că nu prea.

Era, în alte vremuri, doar un băiat supus lui Laurenţiu Burtavel(ca să fim diplomaţi), şters din punct de vedere politic, aparent fără vreun scop măreţ. Dintr-o dată, luat sub aripa naşului Alexandru Andrei, Fabian a ajuns, sigur în mintea lui, mare “om politic”. I s-au dat funcţii pe care, cel mai probabil, nici el nu crede că le merită şi, mai nou, s-a trezit că vrea primar la Oinacu.

Foarte frumos, oricine are dreptul să candideze oriunde. Doar modalitatea prin care vrea să se impună face diferenţa şi spune totul despre omul respectiv.

Dar s-o luăm cu începutul.

Mirela Mocanu a fost consilier local al PNL, la Oinacu. “Din 2016, am fost de acord cu proiectele de modernizare a comunei noastre, propuse de primarul social-democrat(Laurenţiu Burtavel, n.r.). Locuiesc în Oinacu, nu puteam să fiu contra asfaltărilor, a modernizării satelor noastre, doar aşa, de amorul politicii. Bineînţeles că acest lucru nu a fost văzut bine de colegii mei din PNL care au făcut tot ce au putut, ilegal, ca să mă dea afară şi din CL, dar şi din partid”, ne-a declarat doamna Mocanu.

Au dat-o afară de trei ori, în 3 luni

Mai întâi, i-a fost retras sprijinul politic şi apoi, prin nu mai puţin de trei decizii(o premieră în politica giurgiuveană, pariu!), a fost exclusă din PNL. De ce-o fi fost nevoie de trei decizii, doar dăştepţii ăştia de la PNL Giurgiu ştiu.

Drept consecinţă, prefecta Aneta Matei a trosnit repejor un Ordin prin care a exclus-o din Consiliul Local Oinacu. Se întâmpla în primăvara acestui an.

„De trei ori m-au dat afară! Am primit decizii în decembrie, ianuarie şi februarie. Serios! Am toate documentele. Am cerut să-şi motiveze deciziile, dar nu am primit nicio motivare. Mi-au returnat contestaţiile, atât. Au invocat, la un moment dat, că n-am participat la şedinţele Biroului Politic Local al PNL Oinacu. Problema este că nu am primit niciodată invitaţie de la ei. Singura dată când m-au chemat la şedinţă a fost după ce m-au dat afară! I-am dat în judecată şi avem, în prezent, un proces pe rol la Tribunalul Giurgiu! Am contestat şi Ordinul prefectei”, ne-a precizat Mirela Mocanu.

Ea ne-a spus că a căutat ajutor inclusiv la Ludovic Orban, dar el a trimis-o de unde a plecat…, tot „în gura lupului”.

Am întrebat-o dacă, în timpul mandatului său, colegii din PNL i-au făcut şi alte probleme din cauza votului pozitiv dat la proiectele primarului Burtavel, iar Mirela Mocanu ne-a spus că s-a trezit chiar cu reclamaţii la Agenţia Naţională de Integritate.

„M-au reclamat la ANI că aş fi avut eu afaceri, prin firma mea, cu Primăria Oinacu. Am avut 3 ani de coşmar din această pricină, până când mi-a venit decizia ANI prin care am fost declarată curată ca lacrima”, a subliniat fostul consilier PNL.

Partea politică e una, dar au intrat cu picioarele şi în viaţa privată a giurgiuvencei

Controale abuzive la firma sa, amenzi aberante pentru un sac de glet expirat. Este uluitor ce se întâmplă, dar, din fericire, Mirela Mocanu este o luptătoare şi nu s-a lăsat niciodată nici intimidată şi nici înfrântă de asemenea metode nemernice.

“Fabian Ţîrcă m-a ameninţat telefonic cu controale şi aşa s-a şi întâmplat. După ce am vorbit, a şi venit OPC-ul la depozitul meu. Au vrut să îmi dea 8.000 de lei amendă pentru că au găsit un sac de glet despre care au spus ei că era expirat. Băiatul care a venit în control e rudă cu Fabian care e finul deputatului PNL Alexandru Andrei. Le-am spus că n-am nicio problemă să vină controale, că am firmă, dar nu se face aşa ceva. N-au respectat nicio procedură şi le-am demonstrat, astfel că au scăzut amenda la 1.000 de lei”, afirmă Mocanu.

Recent, părinţii femeii au semnat un contract cu o firmă de cablu şi internet pentru montarea unui releu în curtea acestora. Totul, legal!

Au vrut să-i instige pe săteni împotriva Mirelei Mocanu

“Fabian cu trupa lui au fotografiat dintr-o maşină casa şi releul şi au pus fotografia pe Facebook. Ca şi cum ar fi fost ceva ilegal, nu înţeleg. Nu vă imaginaţi ce comentarii vulgare, înjurături, mizerii la adresa mea au fost la postarea respectivă. Cele mai multe, de pe conturi false, dar sunt şi doi tineri pe care îi cunosc! Am făcut capturi după toate acestea şi voi face plângere penală la Parchet împotriva lor. Voi reuşi să obţin şi înregistrările apelurilor în care sunt ameninţată. Merg până la capăt!”, afirmă giurgiuveanca.

Vă daţi seama ce de treabă are băiatul ăsta la Ministerul Transporturilor, unde bănuim că e plătit prea bine, dacă are timp de astfel de prostii? Vă daţi seama ce soluţii găseşte el ca să “cucerească” Oinacu? Ehei, şi se pare că sunt mult mai multe probleme, despre care vom scrie, cu siguranţă!

“Îl ştiu pe Fabian de când era copil. Nu am crezut că poate exista atâta răutate în el, că este în stare de multe rele ca să-şi atingă scopul. Cât priveşte candidatura lui la Primărie, am înţeles că le-ar promite tuturor că-i pune viceprimari, dacă iese. Cred că o să avem săptămâna şi viceprimarul…”, mai zice Mirela Mocanu.

Stimaţi giurgiuveni, din Oinacu şi din toate unităţile administrativ-teritoriale giurgiuvene, asemenea oameni care folosesc asemenea metode ca să-şi atingă scopul n-au ce căuta la cârma unei localităţi!

Ca să ne dezvoltăm odată, avem nevoie de oameni serioşi, care fac treabă, care au proiecte, care îi ajută pe consăteni, nu care-i presează, ameninţă sau ademenesc! Când o să înţelegem asta, o să mai avem o şansă!

Şi cel mai bine ar fi să înţelegem cât mai curând. Iar atunci când veţi fi singuri în cabina de vot, pe 27 septembrie, să nu uitaţi că de NOI depinde dacă va fi bine sau nu. De fiecare dintre NOI depinde dacă vom avea comune şi oraşe moderne sau doar punem în funcţii de conducere nişte personaje care demonstrează mereu că nu merită asta!

1 COMENTARIU

  1. […] Vă vom prezenta, în rândurile ce urmează, un caz uluitor al unei doamne din comuna Oinacu, Mirela Mocanu, ce vine să demonstreze o dată în plus până unde pot ajunge unii PNL-işti giurgiuveni ca să-şi atingă scopurile. Până unde pot merge cu acţiunile lor – pe care cei afectaţi le consideră abuzive şi ilegale-, din […] Sursa: giurgiu-net.ro Articol sursa: Fost consilier local PNL din Oinacu, executat politic(şi nu numai) pentru că şi-a dorit moderniza… […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.