Ceea ce se întâmplă acum în satul Cartojani, comuna Roata de Jos, judeţul Giurgiu, întrece orice imaginaţie. Pusă în caratină din 23 iulie, localitatea fierbe! Şi nu din cauza temperaturii ridicate, ci a sătenilor revoltaţi. Am stat de vorbă, prin telefon, cu unii giurgiuveni din Cartojani care ne-au reclamat o serie de lucruri la care sperăm să răspundă, vreodată, primarul Ghidănac. Pentru că pe el îl acuză unii săteni că ar avea interese politice şi chiar personale pentru a ţine localitatea în carantină.

În primul rând, am aflat că ieri, 27 iulie, primarul Marin Ghidănac a convocat o şedinţă de îndată(on line) a Consiliului Local Roata de Jos. În timp ce pe unii consilieri i-a anunţat cu doar o jumătate de oră înainte(pe demonstrate!), pe alţii nu i-ar fi convocat deloc.

Scopul „întrunirii”? Alocarea unor fonduri pentru a cumpăra alimente destinate cetăţenilor. Oamenii s-au revoltat şi spun că nu vor „pomenile” primarului Ghidănac, prins, recent, făcând campanie electorală în Cartojani. Dacă tot veni vorba, ca să se ştie, tot oamenii pe care el i-a adunat în acelaşi loc au fost amendaţi, dar primarul NU ar fi fost.

„Noi nu vrem zahărul şi uleiul lui, plătite tot din banii noştri, noi vrem să mergem la serviciu, vrem să lucrăm, vrem să ştim care sunt interesele domnului primar de a ne ţine în carantină!”, ne-a spus un cadru didactic al şcolii din Cartojani. De altfel, mai mulţi dascăli ai unităţii de învăţământ menţionate au cerut să fie testaţi anti-COVID 19 şi li s-ar fi refuzat solicitarea.

Asta, în timp ce primarul Ghidănac, chiar dacă se spune că a participat la petrecerea de unde a pornit toată tărăşenia, nu ar fi fost testat. Dacă a fost, aşteptăm să-şi publice rezultatul testului respectiv!

Satul Cartojani se află în carantină de pe 23 iulie. De ce tocmai acum, pe 28 iulie, face şedinţă de îndată ca să dea pomeni oamenilor? Şi de ce se laudă Prefectura Giurgiu cu ajutoarele acestea? Nu le este ruşine? Noi nu ştim cine sunt bolnavii. Mai mult, doi copii au fost iniţial declaraţi infectaţi cu coronavirus şi, după două zile, au fost trimişi acasă de la spital, cu rezultatul negativ la al doilea test. Ce înseamnă asta? Ce vor cu noi? Dacă îi pasă de binele nostru, de ce domnul primar nu a făcut ca cel din Prahova, care a dat în judecată autorităţile centrale?”, ne-a mai declarat o persoană din Cartojani care ne-a apelat astăzi.

Ameninţări pe Facebook la adresa celor care au curaj să spună ce se petrece în Cartojani

În loc ca Primăria Roata şi Prefectura Giurgiu să se ocupe să rezolve această situaţie dramatică pentru mulţi dintre locuitorii din Cartojani, s-a ajuns la o bătălie. Iar bătălia s-a transformat într-una politică şi este dusă, evident, pe Facebook. Persoanele care îndrăznesc să spună ceea ce se petrece în sat sau au o opinie diferită faţă de primarul Ghidănac sunt bombardate cu ameninţări şi injurii, pe Facebook. Mesajele sunt trimise de pe conturi false, iar cei care le-au primit le-au fotografiat şi promitem să vi le prezentăm şi dumneavoastră, curând.

Giurgiuvenii din Cartojani au aflat că unii consăteni, în frunte cu familia primarului, ar fi ştiut că satul va fi carantinat, cu câteva zile înainte să se întâmple. „Băiatul fostului viceprimar, care trebuia să vină în Cartojani să-i aducă mamei hrană, a fost sunat cu câteva zile înainte şi i s-a spus să se grăbească pentru că intrăm în carantină. Şi nu este singurul caz!”, ne-a mai spus sursa noastră.

Nu se ştie cine din sat are simptome, cine este internat, cine este asimptomatic. Nimeni nu ştie nimic, doar că primarul Ghidănac se plimbă nestingherit prin localitate şi „stă de vorbă cu oamenii”.

Acelaşi edil a avut grijă să-şi ameninţe adversarii politici că ei n-or să-şi poată face campanie electorală(dacă alegerile rămân în septembrie)! Că pentru asta va ţine satul în carantină, dacă este nevoie, susţin sursele noastre.

Aşa cum ştim, dacă o localitate este în carantină, nimeni nu intră şi nimeni nu iese. La Cartojani se pare că excepţiile au legătură tot cu primarul Ghidănac. Se execută în continuare unele lucrări(muncitorii respectivi de unde sunt?), plătite cu sume fabuloase de la bugetul local. Unii au voie să plece să vândă marfă în pieţe, alţii, însă, n-au nicio şansă ca să iasă din localitate, deşi au o urgenţă sau o misiune de serviciu care nu poate fi amânată.

Oamenii sunt sătui şi pregătiţi să îşi facă dreptate. Oamenii au început să strige şi vă garantăm că vom reveni cu amănunte, cu declaraţii şi cu imagini de la Cartojani, în perioada următoare!

1 COMENTARIU

  1. […] Ceea ce se întâmplă acum în satul Cartojani, comuna Roata de Jos, judeţul Giurgiu, întrece orice imaginaţie. Pusă în caratină din 23 iulie, localitatea fierbe! Şi nu din cauza temperaturii ridicate, ci a sătenilor revoltaţi. Am stat de vorbă, prin telefon, cu unii giurgiuveni din Cartojani care ne-au reclamat o serie de lucruri la care […] Sursa: giurgiu-net.ro Articol sursa: SCANDALUL de la Cartojani ia amploare! Oamenii acuză „interese” ale primarului Ghidănac pentru… […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.