Primarul comunei Ghimpaţi, Constantin Cărăpănceanu, prezent ieri la conferinţa de presă a PSD Giurgiu, atrage la rândul său atenţia asupra a ceea ce face Prefectura Giurgiu, prin deconcentrate, cu primarii giurgiuveni.

„Suntem sub asediul controalelor. Ni se fac tot felul de note de inspecţie, în această perioadă, înainte de depunerea candidaturii. În ultima şedinţă a Biroului Politic Naţional al PNL, Giurgiu a rămas singura organizaţie care nu şi-a stabilit candidaţii. Nu vi se pare ciudat? Consider că notele alea de inspecţie au ca singur scop racolarea primarilor, prin presiune, şantaj, ca să treacă la PNL. Am discutat cu mai mulţi primari din judeţ şi să ştiţi că niciodată în judeţul nostru nu a existat aşa o presiune. Subprefectul Brăgaru, fost poliţist, securist, coordonează deconcentratele, el a creat acest sistem de presiune asupra primarilor. Iar Garda de Mediu a devenit BAU-BAU-ul judeţului”, a spus Constantin Cărăpănceanu.

El a explicat că primarilor li se cer tot felul de raportări privind colectarea selectivă a gunoiului, iar cei care nu au reuşit să le trimită au fost amendaţi.

„Sancţiunile au ajuns şi până la 1 miliard de lei vechi, cum este cazul Primăriei Adunaţii Copăceni. Însă, nu primăria trebuie să facă aceste raportări, ci operatorul care şi-a luat angajamentul, prin contract, să furnizeze serviciul de salubrizare!”, a mai spus primarul din Ghimpaţi.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina, a atras atenţia asupra faptului că nu toţi primarii sunt „pedepsiţi”. El a amintit de cazul gunoaielor de la Mihăileşti, despre care am scris şi noi(puteţi reciti articolul AICI: ). „Se încearcă o muşamalizare acolo, la Mihăileşti. Ştiţi că aruncau deşeuri cu tonele, au făcut gropi şi le-au ascuns acolo. Cei de la Mediu au fost chemaţi să verifice, dar se fac că plouă!”, a precizat Mina.

Foto Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.