Deputatul PSD de Giurgiu Cristina Elena Dinu a postat, recent, pe pagina sa de Facebook, o declaraţie politică pe acest subiect:

„Guvernul Orban-#PNL – cel mai corupt guvern, dar și incompetent!
Aceasta este #percepția publică a oamenilor după 7 luni de guvernare, conform unui sondaj de opinie.

Mai mulţi români cred că Guvernul #Orban este mai corupt decât guvernele PSD decât cei care cred contrariul ( 43 % vs 36%)
Românii mai cred că Guvernul PNL a profitat de pandemie pentru a face #achiziţii netransparente (53%) şi că Iohannis şi PNL întreţin intenţionat panica (48%).

În loc să răspundă întrebărilor legitime ale opiniei publice despre #scandalul Unifarm, atât premierul Orban cât și președintele Iohannis tac complice și sfidător.
Când e vorba de premierul său și de partidul său, președintele Iohannis nu mai scoată un sunet, tace complice.
În loc să iasă și să ceară clarificări și #demisii/demiteri își apără colegii de partid și susținătorii politici.
Iohannis își probează încă odată fățărnicia, dubla măsură…tace protector cu corupții PNL deși se arăta extrem de vocal și cavalerul anticorupție la adresa PSD .

#Întrebările rămân:
1) A făcut premierul Orban presiuni asupra directorului UNIFARM să nu rezilieze contractul cu măști proaste, așa cum a relatat presa?
2) A vorbit premierul Orban, în perioada de pandemie, cu omul său de încredere, respectiv doamna care administra firma care a oferit șpaga la Unifarm?
3) A făcut premierul Orban presiuni asupra managerilor de spitale pentru a cumpăra măsti de protecție proaste de la UNIFARM?
4) A folosit funcția de premier pentru a facilita importul măștilor la suprapreț din Turcia pentru UNIFARM?
5) A fost informat președintele Iohannis, în prealabil, de faptele de corupție de la UNIFARM?
6) Dacă DA, de ce l-a protejat pe Orban, daca NU, ce măsuri a luat în fața vulnerabilizării statului român, în condițiile în care serviciile nu au putut detecta o afacere de corupție atât de amplă.
Mâine începe efectiv funcționarea #Comisiei Parlamentare de Anchetă asupra pandemiei.
Prima acțiune pe care o va face va fi să ceară guvernului toate contractele de achiziție din perioada stării de urgență și de alertă, pentru ca toată lumea să afle cine/cât și pentru ce a încasat miliarde din banii publici”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.