ISU Giurgiu:

În mai puțin de două săptămâni, patru persoane s-au înecat, în judetul Giurgiu, în timp ce se aflau la pescuit sau la scăldat. Ceea ce se dorea a fi o zi de relaxare, s-a transformat în adevărate tragedii pentru familiile acestora. Ultimul caz, a avut loc în această seară, în zona unei balastiere din Bolintin Vale. Un tânăr a pierit înecat și chiar dacă echipajele de pompieri au făcut tot posibilul pentru a-l găsi la timp, din păcate, nu s-a mai putut face nimic pentru el.

🔺️Este vară și foarte mulți cetățeni preferă să petreacă timpul liber în natură, să meargă la piscină sau la plajă în zona Dunării, a râurilor sau a lacurilor. Pentru siguranța acestora, ISU Giurgiu le recomandă tuturor să respecte următoarele măsuri de siguranță:
🌊 evitați scăldatul în râuri, lacuri, canale de irigaţii sau alte cursuri de apă care au maluri abrupte, curenţi puternici, albiile nămoloase, acoperite de plante, pietre, crengi sau trunchiuri de copaci;
🏖 alegeți locurile special amenajate pentru înot;
🌊 nu intrați singuri în apă, mai ales dacă nu știți să înotați foarte bine;
🌊 nu săriți de pe platforme, poduri sau alte elemente de construcție;
🍻 nu intrați în apă dacă ați consumat băuturi alccolice, seara târziu sau pe timp de noapte.
‼️Nu lăsaţi niciodată copiii nesupravegheaţi în apă. Nu uitaţi că cei mici sunt imprevizibili: ei trebuie să se scalde numai sub controlul părinţilor sau altor persoane adulte, chiar dacă ştiu să înoate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.