Preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina, a făcut aceste afirmaţii, astăzi, în conferinţă de presă. Comunicatul la care face referire a fost transmis presei de către PNL Giurgiu şi în document conducerea CJ Giurgiu a fost acuzată că nu ar fi întocmit bine bugetul judeţului şi că, de aceea, au apărut probleme cu plata salariilor.

Am văzut în unele publicaţii un comunicat de presă, de fapt o glumă proastă a colegilor consilieri judeţeni ai PNL Giurgiu. Dacă, la momentul respectiv(al votării bugetului judeţului n.r.), au considerat că nu a fost întocmit cum trebuie, de ce nu au avut nimic de spus şi nici nu au depus amendamente? Soluţia pe care am găsit-o a fost împreună cu ANPDCA(Autoritatea Naţională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii, n.r.), în urma majorării standardului de cost, dar şi în baza corespondenţei pe care am avut-o cu cei de la ANPDCA. Astfel, în urma calculelor, cu diferenţa de la standardul de cost am reuşit să acoperim salariile, dar este o soluţie temporară ce rezolvă doar lunile restante. Guvernul, prin Ministerul Muncii şi cel al Finanţelor, nu ne-a răspuns nici până în acest moment la nicio solicitare. Ca atare, probabil peste 1 lună, ne vom afla în aceeaşi situaţie. Este bine că am găsit şi această soluţie, dar, repet, ne ajută doar temporar”, a spus Marian Mina.

Salariile restante ale angajaţilor DGASPC Giurgiu urmează să fie plătite azi sau mâine, a mai anunţat preşedintele CJ Giurgiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.