Aşa cum am scris în materialul anterior, alături de angajaţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Giurgiu, a fost, astăzi, şi preşedintele Consiliului Judeţean, Marian Mina.

El a amintit că a atras atenţia autorităţilor centrale asupra faptului că fondurile de la Guvern(instituţia care trebuie să asigure inclusiv banii de salarii pentru DGASPC!!!) vor ajunge doar până în aprilie-mai.

“Din păcate, este o situaţie gravă pe care noi am anticipat-o din momentul în care am văzut bugetul repartizat judeţului Giurgiu. La sfârşitul lunii ianuarie, am făcut prima adresă către prefectura Giurgiu în care am informat că, la sfârşitul lunii aprilie, începutul lunii mai, vom rămâne fără salarii la DGASPC. Nu ne-a luat nimeni în seamă. Ba mai mult decât atât, suntem acuzaţi că noi, Consiliul Judeţean, am fi de vină. Într-adevăr, noi plătim salariile, dar în funcţie de banii veniţi de la Guvern. Nu avem venituri proprii suficiente pentru a putea acoperi cheltuielile, iar acest lucru este ştiut”, a declarat Marian Mina.

Preşedintele CJ Giurgiu a spus că ieri, a fost o întâlnire la Ministerul Muncii, între cei din conducerea DGASPC, sindicalişti şi reprezentanţi ai Ministerului.

“Întâlnirea respectivă ar fi trebuit să se încheie cu o soluţie pentru această problemă. Ce s-a întâmplat, de fapt? Angajaţii DGASPC au fost certaţi pentru că au mediatizat protestul pe Facebook, pentru că au avut curajul să spună că Guvernul nu a alocat banii pentru salarii. Incredibil, ce preocupări au ei acolo! Nu ştim, sincer, ce să le spunem acestor oameni care nu şi-au luat salariul de 2 luni. Mai ales că ei şi-au făcut datoria exemplar în timpul pandemiei! Vă amintesc faptul că suntem una dintre puţinele Direcţii din ţară care nu a înregistrat niciun caz de coronavirus. Nici la salariaţi şi nici la beneficiari! Vorbim despre oameni care au fost izolaţi la serviciu, care trebuie să îşi întreţină familia, să plătească utilităţi, dări către stat. Şi nu pot, din cauza unui Guvern incompetent!”, a subliniat Mina.

Situaţia DGASPC, la nivelul întregului Consiliu Judeţean Giurgiu

“Eu cred că Executivul pur şi simplu nu vrea să rezolve problema, pentru că soluţii au! Nu mai avem bani la Consiliul Judeţean pentru nimic. De luna viitoare, ne vom afla în aceeaşi situaţie ca şi DGASPC cu toate direcţiile subordonate. Am înţeles situaţia referitoare la COVID-19 şi am alocat sume importante pentru sistemul de sănătate, cu promisiunea fermă din partea Guvernului că ne vom primi banii înapoi. Am rămas cu promisiunea, pentru că, nici până în acest moment, nu am primit vreun ban şi cred că nici nu vom primi prea curând! Niciodată nu s-a mai întâmplat ca autorităţile locale şi judeţene să rămână fără bani de salarii, la jumătatea anului! Suntem în pragul falimentului şi nu ştiu ce vom face! Pe Guvernul Orban îl preocupă doar să-şi pună oamenii în funcţie, să schimbe directorii de la deconcentrate…”, a declarat preşedintele CJ Giurgiu.

Întrebat ce i s-a spus până acum de la Guvern pe tema DGASPC Giurgiu, Marian Mina a declarat: “Credeţi-ne că ne-au luat la mişto şi vor să paseze responsabilitatea la noi. Ba că ne-au dat 23 de milioane şi că am folosit doar 9, că unde sunt restul, ba că avem excedent. Aş vrea să explic această situaţie! Execedentul de care vorbeşte ministrul Violeta Alexandru reprezintă bani cu destinaţie specială, veniţi din timpul Guvernului Dăncilă, pentru cofinanţări ale proiectelor europene, pentru lucrări de infrastructură la capitolul calamităţi(este vorba despre un pod de pe un drum judeţean, n.r.), dar sunt şi banii din care plătim împrumuturile făcute de Vasile Mustăţea. Şi sunt multe la număr! Dacă Ministerul Finanţelor ne aprobă să mutăm banii dintr-o parte în alta, o facem, dar doar cu acordul lor, altfel ar fi ilegal! Cât priveşte cele 23 de milioane de care spune ministra, doar 9 au fost către DGASPC, restul au fost pentru Programul Lapte şi Corn, pentru personalul neclerical… Doar minciuni şi fugă de responsabilitate, atât ştie Guvernul acesta!”, a concluzionat preşedintele CJ Giurgiu, Marian Mina.

Cătălina Sfetcu

1 COMENTARIU

  1. […] Aşa cum am scris în materialul anterior, alături de angajaţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Giurgiu, a fost, astăzi, şi preşedintele Consiliului Judeţean, Marian Mina. El a amintit că a atras atenţia autorităţilor centrale asupra faptului că fondurile de la Guvern(instituţia care trebuie să asigure inclusiv banii de salarii pentru DGASPC!!!) vor […] Sursa: giurgiu-net.ro Articol sursa: Marian Mina: “Nu mai avem bani la Consiliul Judeţean pentru nimic. De luna viitoare, ne vom afla … […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.