Preşedintele PSD Giurgiu, senatorul Niculae Bădălău, a făcut această declaraţie, pe Facebook. El a precizat că „PSD nu va mai vota o eventuală prelungire a stării de alertă, dacă Guvernul nu însoțește o eventuală astfel de solicitare cu date oficiale, susținute de specialiști privind argumentele epidemiologice din care să rezulte necesitatea unei astfel de măsuri”.

De asemenea, social-democratul giurgiuvean a precizat că toate restricțiile impuse pe durata stării de alertă pot fi continuate de Guvern prin acte administrative.

„În cele 30 de zile de alertă nici măcar nu au distribuit măștile de protecție către persoanele vulnerabile cu venituri mici!
În schimb economia s-a prăbușit și șomajul a crescut într-un ritm amețitor.

Multe firme spun că dacă se continuă starea de alertă vor da faliment și vor îngroșa rândurile șomerilor.

Încetarea stării de alertă ar redeschide accesul bolnavilor cronici la serviciile spitalicești. Aceștia nu mai pot obține tratamentul necesar din cauza restricțiilor impuse de Guvern pe durata stării de alertă.

PSD nu va mai vota prelungirea stării de alertă pentru astfel de motive. Nu putem lăsa economia să se prăbușească doar pentru ca PNL să dea tunuri nestingherit și să își pună politrucii în funcții de conducere.
Singurele motive sunt cele epidemiologice – dar guvernul NU a oferit astfel de argumente și continuă să ascundă sau să manipuleze datele despre evoluția pandemiei”, a scris Niculae Bădălău, pe Facebook.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.