Preşedintele PSD Giurgiu, senatorul Niculae Bădălău, a postat, recent, pe pagina sa de Facebook, un mesaj pe acest subiect.

„Guvernul liberal a alocat sume infime în lupta cu pandemia!

Cîţu a împrumutat 77 de miliarde de lei şi a anunţat că a cheltuit doar 3 miliarde, în lupta anticovid.

Singurele alocări financiare direct pentru a sprijini economia au fost de 2.2 miliarde lei pentru plata șomajului tehnic, în lunile aprilie şi mai, de 402 milioane lei pentru indemnizațiile altor profesioniști.
Guvernul a cheltuit doar 235 milioane lei pentru stocurile de urgență medicală şi a lăsat grosul cheltuielilor pentru materialele de protecţie pentru personalul medical, pentru aparatură, pentru medicamente şi pentru carantinare, pe spatele autorităţilor locale.

Consiliile Judeţene şi primăriile au cheltuit peste 500 de milioane de lei în lupta anti Covid 19. PSD îi cere ministrului Câţu să spună ce a făcut cu restul banilor, cu peste 74 de miliarde de lei, adică cu echivalentul a peste 6,8% din PIB?
Pe ce i-a cheltuit, de ce a pus economia pe butuci şi de ce refuză să mărească salariile şi pensiile conform legilor în vigoare?
De ce nu alocă sumele necesare autorităţilor locale, care, în urma cheltuielilor impuse de epidemie, au rămas fără bani pentru îngrijirea bătrânilor şi a copiilor instituţionalizaţi şi pentru salariile însoţitorilor persoanelor cu handicap.

GuvernulVID se ,,laudă” cu cele mai mici alocări directe pentru combaterea efectelor medicale şi economice ale pandemiei în condiţiile în care toate ţările membre UE au cerut şi au primit aprobarea pentru programe de intervenţie directă de miliarde de euro. Exemple:
Cehia a alocat 18,5 miliarde de euro
Ungaria 4 miliarde de euro
Bulgaria 2,5 miliarde euro”, a scris Niculae Bădălău, pe Facebook.

1 COMENTARIU

  1. […] Preşedintele PSD Giurgiu, senatorul Niculae Bădălău, a postat, recent, pe pagina sa de Facebook, un mesaj pe acest subiect. „Guvernul liberal a alocat sume infime în lupta cu pandemia! Cîţu a împrumutat 77 de miliarde de lei şi a anunţat că a cheltuit doar 3 miliarde, în lupta anticovid. Singurele alocări financiare direct pentru a […] Sursa: giurgiu-net.ro Articol sursa: Senatorul Niculae Bădălău: De ce refuză Guvernul să mărească salariile şi pensiile conform l… […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.