Deputatul social-democrat giurgiuvean Cristina Elena Dinu a făcut această declaraţie, ieri, într-o emisiune la Open TV. Demnitarul a vorbit, printre altele, şi despre cele mai recente decizii luate în Parlamentul României cu privire la sistemul sanitar. Elena Dinu a reamintit despre taxa clawback pentru medicamente, dar şi despre amendamentul la Ordonanţa de Guvern privind stimulentele acordate cadrelor medicale care sunt în linia întâi, în lupta împotriva COVID-19.

„Spun unii că PSD adoptă măsuri populiste. Însă, măsurile pentru români nu sunt populiste, acestea reprezintă ceea ce trebuie să facem cu toţii, indiferent de partid, pentru că tocmai pentru asta ne-au ales oamenii! Legat de Ordonanţa 43 privind stimulentele pentru cadrele medicale, aceasta excludea anumite categorii. Tocmai de aceea, în cadrul Comisiei de Sănătate din Camera Deputaţilor, am încercat să facem dreptate, să restabilim echilibrul”, a spus Cristina Elena Dinu.

Astfel, parlamentarul PSD a precizat că, datorită amendamentului, vor primi stimulentul financiar nu doar medicii şi asistenţii medicali din spitale, ci şi angajaţii de la Ambulanţă, medicii de familie, farmacişti şi cei din sistemul de protecţie socială.

„Cu toţii au fost în prima linie şi sper sincer ca Guvernul să le dea stimulentele, pentru că am nişte îndoieli. Nu de alta, dar ni s-a solicitat să retragem proiectul de lege de la şedinţa de vot final!”, a subliniat Elena Dinu.

Deputatul PSD a vorbit şi despre declaraţiile unor deputaţi de la PNL Giurgiu(Toma Petcu şi Alexandru Andrei, n.r), care au susţinut că ar fi făcut ei demersuri pentru mai multe aspecte legate de Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu.

„Am citit pe o pagină de Facebook faptul că <<Organizaţia PNL Giurgiu a făcut demersuri concrete pentru ca SJU Giurgiu să fie inclus pe lista spitalelor care tratează pacienţi cu COVID>>. Dar, Spitalul Giurgiu a tratat de la bun început astfel de pacienţi, doar că Ministerul Sănătăţii a… uitat să treacă pe lista aferentă şi secţia de boli infecţioase a SJU. S-a întâmplat şi cu alte spitale din ţară. De ce era nevoie să meargă de la un partid cineva cu cineva de mânuţă pentru un lucru pe care Ministerul era obligat să îl facă? Pentru o problemă pe care Ministerul Sănătăţii era, repet, obligat să o rezolve?”, a spus Dinu.

Legat şi de laudele celor de la PNL cu privire la aşa-zisul lobby pentru ca PCR-ul să fie acreditat, Elena Dinu a precizat: „PCR-ul achiziţionat graţie Consiliului Judeţean Giurgiu are în acest moment doar o autorizaţie de funcţionare de la DSP. Pentru testarea în masă şi raportări în sistemul naţional, este încă aşteptată acreditarea din partea Ministerului Sănătăţii. Deci, dacă cei doi au fost de mânuţă, au cam fost degeaba. Au trecut 2 săptămâni de la instalarea PCR-ului şi acreditarea nu a venit!”.

1 COMENTARIU

  1. […] Deputatul social-democrat giurgiuvean Cristina Elena Dinu a făcut această declaraţie, ieri, într-o emisiune la Open TV. Demnitarul a vorbit, printre altele, şi despre cele mai recente decizii luate în Parlamentul României cu privire la sistemul sanitar. Elena Dinu a reamintit despre taxa clawback pentru medicamente, dar şi despre amendamentul la Ordonanţa de Guvern privind stimulentele […] Sursa: giurgiu-net.ro Articol sursa: Deputatul Elena Dinu: „Măsurile PENTRU români nu sunt populiste! Tocmai de aceea suntem acolo to… […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.