Fost director al APDF Giurgiu, Alin Guţu a ripostat, pe pagina sa de Facebook, la acuzaţiile aduse de către Florian Velicu, actualul şef al companiei.

Acesta din urmă a postat, tot pe reţeaua de socializare menţionată, următorul mesaj:

„Ieri dimineață am văzut mai multe postari /articole cu privire la faptul că banner-ul care acoperea suprafața mare de tencuiala căzută și implicit crăpăturile mari ale zidăriei, a fost desprins de vântul puternic de alaltaieri noapte, însă fără a se clarifica faptul că acel mesh a costat foarte mult și a rezistat doar puțin peste un an de zile, acesta fiind montat de către predecesorii mei, cu scopul de a acoperi dezastrul si totodata de a păcăli ochiul cetățenilor care ajung in port și se uită la cladire!
Acesta este rezultatul incompetenței și al proastei administrări demonstrată de către predecesorii mei, impuși de PSD Giurgiu la conducerea Companiei Naționale Administrația Porturilor Dunării Fluviale SA!

Alin Guţu i-a răspus lui Velicu- propus de PNL, ce să vedeţi!- şi i-a atras atenţia asupra faptului că dezinformează:

„Am constatat cu surprindere cum actualul director al APDF Giurgiu, legat de situaţia clădirii instituţiei, DEZINFORMEAZĂ şi ACUZĂ, în loc să se preocupe de situaţia financiară a companiei şi, implicit, de cum să asigure un echilibru între debitele restante, salariile angajaţilor şi eventualele investiţii. Consider că domnul Velicu încearcă, de fapt, să-şi ascundă incompetenţa, aruncând vina pe predecesorii săi.

Doresc să fac unele precizări, pentru a clarifica situaţia cu pricina:

  1. Clădirea sediului central al Companiei APDF Giurgiu este încadrată ca Monument Istoric şi, potrivit legii, pentru efectuarea oricăror intervenții asupra clădirii este necesar avizul Comisiei Naționale a Monumentelor Istorice. De altfel, chiar și pentru montajul acelui mesh a fost obținut avizul comisiei.
  2. În cele 18 luni cât am fost la conducerea CN APDF Giurgiu, s-a derulat contractul de asistenţă pentru realizarea expertizei tehnice necesare efectuării unor lucrări de reabilitare a clădirii. Au fost purtate discuţii cu membrii Comisiei Naţionale pentru Monumente Istorice, iar concluzia a fost aceea că expertiza tehnică trebuie să cuprindă toate lucrările necesare reabilitării întregii clădiri.
  3. Având în vedere valoarea considerabilă a lucrării, s-a solicitat sprijin atât la Ministerul Transporturilor, cât şi, prin memorii, la Parlamentul României, în vederea găsirii fondurilor necesare investiţiei.
  4. Soluţia mesh-ului a fost una temporară şi de siguranţă, pentru a preveni şi alte eventuale căderi de tencuială de pe suprafaţa turnului, iar investiţia a fost compusă din costul mesh-ului efectiv, dar vorbim şi despre montajul realizat de o echipă de alpinişti profesionişti.
  5. La finalul mandatului meu erau prevăzute în capitolele din Bugetul de venituri şi cheltuieli sume pentru întreaga expertiză a clădirii.

Astfel, mă întreb: domnul director general chiar nu are habar de ceea ce se întâmplă în companie sau, pur şi simplu, este preocupat de alte lucruri „mai importante”, precum postatul unor dezinformări, pe Facebook? Şi apoi, sunt deja câteva luni bune de când este director, dacă era cu adevărat interesat de subiect şi ideea mesh-ului i-a displăcut, avea timp să ia măsuri în acest sens”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.