Un apel “112” primit sâmbătă după-amiază sesiza faptul că în localitatea Băneasa a fost descoperit un proiectil exploziv. Persoana care a solicitat sprijinul autorităților a văzut proiectilul pe un teren viran de la marginea localităţii.

Echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Vlașca” al judeţului Giurgiu s-a deplasat imediat la fața locului pentru asanarea terenului. Proiectilul exploziv, de calibrul 122 mm, a fost ridicat, transportat şi depozitat în siguranţă, urmând să fie distrus în poligonul de specialitate.

Informare preventivă

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Vlașca” al judeţului Giurgiu vă informează faptul că în momentul în care descoperă elemente de muniţie rămasă neexplodată, cetățenii trebuie să anunţe de urgenţă organele de poliţie, autorităţile administraţiei publice locale sau ISU, apelând  numărul unic de urgenţă 112.

Atunci când găsesc obiecte metalice cilindrice sau de altă formă ce prezintă suspiciunea că ar fi elemente de muniţie neexplodată (cartușe, grenade, petarde, mine antitanc, proiectile de artilerie,  rachete, bombe explozive, incendiare, toxtice etc.)  cetăţenii trebuie să respecte următoarele reguli:

  • să nu mişte de pe locurile pe care se află elementele de muniţie descoperite;
  • să nu desfacă şi să nu predea operatorilor economici (societăţile ce au ca obiect de activitate colectarea materialelor feroase) elementele de muniţie descoperite;
  • să nu introducă în clădiri, încăperi sau locuinţe muniţii descoperite neexplodate;
  • să nu folosească elementele de muniţie pentru improvizarea diferitelor scule sau ornamente;
  • să nu lovească, să nu taie şi să nu demonteze elementele de muniţie descoperite;
  • să nu se joace cu muniţii neexplodate;
  • să nu folosească focul deschis în apropierea elementelor de muniţie descoperite.

Comunicat de presă ISU Giurgiu

1 COMENTARIU

  1. […] Un apel “112” primit sâmbătă după-amiază sesiza faptul că în localitatea Băneasa a fost descoperit un proiectil exploziv. Persoana care a solicitat sprijinul autorităților a văzut proiectilul pe un teren viran de la marginea localităţii. Echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Vlașca” al judeţului Giurgiu s-a deplasat imediat la fața locului pentru […] Sursa: giurgiu-net.ro Articol sursa: Proiectil exploziv, descoperit în localitatea Băneasa […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.