Aparatul a fost achiziţionat de către Consiliul Judeţean Giurgiu, a fost instalat şi este aşteptată acreditarea din partea Ministerului Sănătăţii.

Astăzi, la Consiliul Judeţean Giurgiu, a avut loc o conferinţă de presă pe tema achiziţiilor făcute de instituţie pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu pentru a sprijini cadrele medicale în lupta împotriva COVID-19.

La debutul conferinţei, preşedintele CJ Giurgiu, Marian Mina, a oferit flori invitatelor sale, managerul SJU şi două cadre medicale, dar a trimis un buchet de flori şi colegelor lor de la secţia de Boli Infecţioase. Aceasta, în semn de mulţumire pentru sacrificiile făcute, pentru că sunt eroii noştri!

Referitor la PCR, Marian Mina a declarat: “Echipamentul a ajuns la Spital, încă de săptămâna trecută. A fost instalat şi este pregătit să fie utilizat. Eforturile privind achiziţionarea acestuia aparţin echipei de la Spitalul Judeţean, noi doar le-am acordat fondurile. Sper din suflet ca procedura de acreditare din partea Ministerului Sănătăţii să nu dureze 2-3 săptămâni, cum s-a întâmplat în alte judeţe. De asemenea, vreau să precizez că, în afară de ventilatoare, care sunt deja achiziţionate, dar a întârziat termenul de livrare din cauza comenzilor foarte mari, din toată ţara, tot ce ne-au cerut medicii de la SJU Giurgiu au primit, de la PCR, la paturile mobile, radiotransparente, RX-ul mobil, echipamentele de protecţie, dezinfectanţi, medicamente, tot. Nu mi-am permis niciodată să mint, nu mi-aş permite niciodată să mă joc cu sănătatea giurgiuvenilor!”.

La rândul său, managerul Spitalului Judeţean Giurgiu, Mihaela Raţă, a vorbit despre aparatul PCR.

În contextul epidemiologic actual, SJU Giurgiu a iniţiat înfiinţarea unui laborator de genetică moleculară, adecvat testării noului SARS-COV2. Au fost amenajate spaţii corespunzătoare de către CJ Giurgiu şi s-a achiziţionat, tot cu fonduri de la Consiliul Judeţean, aparatura specifică laboratorului de genetică moleculară(…). Valoarea aparaturii este de 450.000 de lei, iar laboratorul de genetică moleculară va fi deservit de trei medici, specialitatea medicină de laborator, şi un biolog. Doi dintre medici au fost trimişi la Institutul Naţional Matei Balş pentru instruire. De asemenea, o echipă formată din medici şi biologi se află în acest moment la noi în unitate pentru instuirea personalului. Considerăm că această nouă facilitate medicală va oferi un plus de siguranţă, atât cadrelor medicale, cât şi cetăţenilor din judeţul nostru. Este un efort financiar, pentru care mulţumim conducerii CJ Giurgiu, care a fost permanent alături de noi, în toată această perioadă”, a spus Mihaela Raţă.

Unul dintre medicii care va lucra la laborator a fost prezent la conferinţa de presă. Doctorul Carmen Bădan a prezentat informaţii tehnice despre procedura de recoltare şi testare a giurgiuvenilor în ceea ce priveşte COVID-19. Acelaşi lucru l-a făcut şi asistentul şef al UPU, Diana Ionescu.

Potrivit specialiştilor, vor putea fi efectuate 50 de teste odată, deci pe zi ar putea fi făcute sute de astfel de testări.

În acest moment, la Spitalul Judeţean Giurgiu sunt internaţi 12 bolnavi de COVID şi sunt în izolatoare şapte suspecţi.

Vom reveni cu detalii despre conferinţa de presă de astăzi, în perioada următoare!

1 COMENTARIU

  1. […] Aparatul a fost achiziţionat de către Consiliul Judeţean Giurgiu, a fost instalat şi este aşteptată acreditarea din partea Ministerului Sănătăţii. Astăzi, la Consiliul Judeţean Giurgiu, a avut loc o conferinţă de presă pe tema achiziţiilor făcute de instituţie pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu pentru a sprijini cadrele medicale în lupta împotriva COVID-19. La debutul […] Sursa: giurgiu-net.ro Articol sursa: Încă o veste bună pentru sistemul sanitar giurgiuvean: Avem şi noi aparatul de testare rapidă P… […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.