Precizez din capul locului, ca să n-avem discuţii inutile, expresia folosită în titlu are o singură însemnătate, respectiv aceea explicată în dicţionar:

Adevărul este că aţi devenit obositor, domnule şef al Cancelariei Prefectului, traseist de seamă(PD, PNL, ALDE, iar PNL), domnule Vasile Mustăţea!

Aţi devenit la fel de obositor ca şi şeful dumneavoastră, Toma Petcu, amândoi cu aceeaşi obsesie: tânărul Marian Mina. Că vă stă ca un ghimpe-n coaste este evident. De ce?!, iarăşi ştim cu toţii. Împreună cu echipa sa au resuscitat judeţul acesta pe care voi, dreapta, l-aţi băgat în moarte clinică: 8 ani la Consiliul Judeţean(să nu uităm şi de cei 16 la municipiu).

Am văzut că, în emisiunea de azi, aveaţi pregătite articole de-ale noastre, de-ale celor care nu vă laudă(deh, noi n-avem nevasta angajata dumitale…), dar nu l-aţi avut şi pe cel mai important. Pe acela pe care l-am scris imediat după conferinţa de presă în care v-aţi contrazis şi aţi prezentat, trunchiat, tot felul de informaţii. Unele adevărate, aşa este, dar scoase din context şi reaşezate astfel încât să pară că dumneavoastră aveţi dreptate.

Nu o să reiau ceea ce am scris acolo, vă invit să-l recitiţi aici, acum vreau doar să punctez câteva aspecte, în sprijinul titlului acestui material.

Vă recunoaştem abilitatea de a învârti vorbele, felicitări!, dar asta nu înseamnă că trebuie să vă şi credem. Asta nu înseamnă nici că spuneţi adevărul sau că aveţi dreptate.

Şi, ce să vedeţi, nici nu vă credem. Nici noi şi nici mulţi dintre locuitorii acestui judeţ pe care l-aţi condus 4 ani, fără să aveţi vreo realizare notabilă. Incompetenţa dumneavoastră, ca preşedinte al Consiliului Judeţean Giurgiu, nu trebuie demonstrată cu vreo hârtie, că s-a simţit, s-a văzut, are efecte chiar şi acum în unele domenii: drumuri, sistem sanitar, chiar cultură.

Am spus-o şi o repet, în mandatul 2012-2016, judeţul Giurgiu a lipsit de pe harta dezvoltării. A fost aşa, ca şi cum ar fi zăcut, în comă, pe-un pat de spital, conectat la nişte aparate, vizitat, ocazional, de câte vreo asistentă plictisită.

Că tot veni vorba. Aţi recunoscut că aţi preluat, de la Dumitru Beianu, Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu praf. Că le-aţi băgat dumneavoastră aer condiţionat şi că le-aţi fi dat sute de miliarde. Asta a fost maximă!

Întrebaţi-i pe cei care au lucrat şi poate mai lucrează acolo, ce părere au despre lauda de sine pe care v-aţi făcut-o azi!

Cerem şi noi să ne spună dumnealor ce-aţi făcut exact pentru SJU! Nu de alta, dar şi tânărul Mina l-a preluat într-o stare deplorabilă, după cei 8 ani de dreapta la cârmă. Că doar nu s-o fi degradat totul în două săptămâni, cât a durat predarea ştafetei între dumneavoastră şi el.

Mai sunt multe de făcut acolo, aşa este! Dar şi ce s-a realizat, în ultimii 4 ani, ştiţi bine că nici dumneavoastră şi nici predecesorul dumneavoastră n-aţi reuşit să faceţi. Poate că aţi vrut, nu zice nimeni că nu, dar că n-aţi fost în stare s-a văzut cu ochiul liber.

E, şi-atunci, cum dracu să nu te enerveze Mina, când nu doar că repară ce-aţi stricat voi, dar şi construieşte? Şi nu încet, ci mult mai repede şi bine. Vedeţi, de aceea, câteodată, e bine să ştii când să te retragi şi să recunoşti că eşti obosit.

Şi obositor.

Aţi spus astăzi, ca o replică la replica lui Mina, aceea cu „pensionarea”, că valoarea este dată nu de vârstă, ci de experienţă etc. Şi că dumneavoastră aţi avut numai funcţii de conducere, în comparaţie cu el.

Cred că vă duceţi acasă şi vă pupaţi singur, în oglindă.

Doar că nu este aşa. Aţi fost întotdeauna doar un şef mai mic, un executant al ordinelor date de adevăraţii lideri, fie de la centru, fie de la Giurgiu. Ori v-a comandat Iliescu, ori acum Toma… Că aţi avut în subordine mai mulţi oameni, asta nu vă face mare şef. Lider nici atât. Ştim cu toţii că mulţi dintre cei pe care i-aţi…, cum să spun, tratat cu superioritate, nu v-au recunoscut ca atare.

Iar faptul că aţi scos la atac nişte treburi de familie, că aţi ameninţat pe faţă un coleg din administraţie, v-a discreditat şi mai mult. Dacă mai era posibil.

Adevărul este, domnule Mustăţea, că aveţi dreptate într-o privinţă: „există şi bătrâni deştepţi, dar şi bătrâni proşti, la fel cum există şi tineri proşti, dar şi tineri deştepţi”.

Doar că, adevărata diferenţă o face ceea ce realizează omul respectiv. Faptele, nu vorbele încrucişate. Chestii palpabile, în cazul nostru infrastructura rutieră, sistemul sanitar, cel de protecţie socială, educaţia. Înţelegeţi?

Iar la urne, diferenţa o face mereu întreg judeţul Giurgiu! Dumneavoastră ce credeţi că vor alege oamenii?

Cătălina Sfetcu

1 COMENTARIU

  1. […] Precizez din capul locului, ca să n-avem discuţii inutile, expresia folosită în titlu are o singură însemnătate, respectiv aceea explicată în dicţionar: Adevărul este că aţi devenit obositor, domnule şef al Cancelariei Prefectului, traseist de seamă(PD, PNL, ALDE, iar PNL), domnule Vasile Mustăţea! Aţi devenit la fel de obositor ca şi şeful dumneavoastră, Toma Petcu, […] Sursa: giurgiu-net.ro Articol sursa: EDITORIAL: Domnule Mustăţea, nu mai umblaţi cu cioara vopsită! […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.