Preşedintele PSD Giurgiu, senatorul Niculae Bădălău a făcut recent această declaraţie, într-un mesaj postat pe Facebook.

„Guvernul Orban nu a luat nicio măsură care să păstreze/încurajeze menținerea locurilor de muncă!

Premierul Orban recunoaște public că de abia ACUM guvernul său se gândește să promoveze măsuri active care să sprijine companiile să mențină locurile de muncă.

Practic, până acum Orban admite n-a făcut NIMIC să contracareze activ efectele paraliziei economice, în sensul menținerii locurilor de muncă, după luni de zile de pandemie mondială și după aproape două luni de stare de urgență!

Abia acum premierul Orban anunță intenția unor astfel de măsuri active.Este înfiorător de târziu! Măsurile active ale guvernului PNL, dacă și când vor veni, NU vor mai fi de folos pentru că multe dintre companii își vor fi închis activitatea, vor fi dat faliment”, scrie Niculae Bădălău, pe Facebook.

De asemenea, senatorul social-democrat giurgiuvean aminteşte faptul că, în cele 50 de zile de stare de urgență peste 300.000 de oameni și-au pierdut locurile de muncă și peste 900.000 sunt în șomaj tehnic.

„Guvernul Orban n-a fost în stare nici măcar că copieze bine, integral, prevederile din proiectul PSD privind șomajul tehnic.

În varianta Orban șomajul tehnic NU este o măsură activă, așa cum prevedea proiectul PSD, adică NU obligă angajatorul să asigure locul de muncă cel puțin încă 6 luni de zile, pentru cel care a fost în șomaj tehnic. Prin urmare multi dintre angajați se vor vedea în situația ca la finalul șomajului tehnic să vină la firmă doar pentru a-și lua hârtiile de concediere/lichidare.

Abia acum guvernul Orban se gândește să sprijine activ companiile prin susținerea parțială a costurilor cu salariul – echivalentul contribuțiilor – pentru pentru orice persoană care este reangajată, care revine în activitate în companiile pentru care se ridică restricţiile impuse de starea de urgență”, mai spune Niculae Bădălău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.