Preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina, a făcut acest anunţ, pe pagina sa de Facebook.

„O veste extraordinară pentru sistemul sanitar giurgiuvean!
Am reuşit să aducem în judeţul nostru un echipament revoluţionar, folosit în tratamentul împotriva COVID-19.

Este vorba despre “plasmafereză”, un aparat cu ajutorul căruia este recoltată plasma hiperimună de la pacienţi vindecaţi de coronavirus. Ulterior, aceasta poate fi administrată persoanelor infectate cu COVID-19 şi care sunt în stare critică.

Terapia a fost folosită cu succes în 28 de ţări şi a ajutat, astfel, mulţi pacienţi să supravieţuiască acestei boli. Aparatul a fost deja instalat şi va fi pus în funcţiune după finalizarea sesiunilor de instruire a personalului.

Consiliul Judeţean Giurgiu a făcut demersurile pentru ca echipamentul revoluţionar să ajungă la noi, printr-un contract de utilizare cu titlu gratuit”, a scris Marian Mina, pe Facebook.

1 COMENTARIU

  1. […] Preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina, a făcut acest anunţ, pe pagina sa de Facebook. „O veste extraordinară pentru sistemul sanitar giurgiuvean!Am reuşit să aducem în judeţul nostru un echipament revoluţionar, folosit în tratamentul împotriva COVID-19. Este vorba despre “plasmafereză”, un aparat cu ajutorul căruia este recoltată plasma hiperimună de la pacienţi vindecaţi de coronavirus. […] Sursa: giurgiu-net.ro Articol sursa: ULTIMĂ ORĂ: Tratament revoluţionar, împotriva COVID-19, şi la Giurgiu. Consiliul Judeţean a ad… […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.