În timp ce, pentru majoritatea românilor, haosul este cuvântul de ordine acum, PNL-ul îşi vede nestingherit de politică şi schimbă tot ce prinde, prin instituţii.

Noi, oamenii de rând, habar n-avem cu ce bani şi la ce preţuri o să ne cumpăram măştile, devenite obligatorii din 15 mai, cu ce o să ne asigurăm hrana de zi cu zi! Guvernul nu ne spune decât să stăm în casă şi să ne spălăm pe mâini.

Românii care au afaceri mici sau mijlocii habar nu au dacă vor mai fi în stare să reziste, din 15 mai încolo, pentru că practic nu li s-a întins nicio mână de ajutor.

Firmele mari sunt pe avarii. Guvernul le transmite doar că „o să…”.

Economia moare încet şi sigur, iar pe guvernanţi ce îi preocupă?

Părinţii habar nu au cu cine o să-şi lase copiii mici acasă, când se vor întoarce la lucru. Cei care mai au de lucru. Cei care au fost daţi afară, unde se vor duce? La sparanghel, în Germania?

Apoi, şi mai grav, nu ştim dacă elevii de-a VIII-a sau de-a XII-a vor fi în pericol, când se vor întoarce în clase, din iunie! Nu ne spune nimeni care este situaţia reală a pandemiei, în România, pentru că nici acum, după toate apelurile făcute, nu se testează la capacitatea maximă a ţării.

De asemenea, agricultorii habar nu au ce vor face, anul acesta, dacă vor mai primi subvenţii şi dacă vor mai avea pentru ce să le folosească! Şi, dacă punem la pământ agricultura, chiar că putem spune că ne-am îngropat definitiv.

Aşa că, în timp ce noi tremurăm în case de frica virusului şi a crizei economice, PNL-ul mătură prin instituţii şi îşi „cocoaţă” în funcţii de conducere oamenii săi.

Numai ieri, la Giurgiu, au fost schimbaţi dintr-un foc doi directori de deconcentrate. Este vorba despre şefii de la Garda de Mediu, respectiv Serviciul de Gospodărire a Apelor, potrivit colegilor de la Giurgiu pe Surse.

Dacă la Mediu, persoana desemnată ar fi o propunere a PMP, în baza unui protocol de colaborare cu PNL-ul, la Ape este un PNL-ist cu acte în regulă.

N-au spus de ce i-au schimbat pe vechii şefi, n-au spus care sunt criteriile pe baza cărora i-au pus pe ai lor în loc.

Ne amintim, însă, cum ţipau PNL-iştii giurgiuveni, în conferinţe de presă, susţinând că PSD-u’ şi-a pus oamenii la deconcentrate, că asta e rău şi să nu mai politizeze instituţiile.

Şi ei ce fac? În plină pandemie, îi preocupă, se pare, doar să le asigure membrilor de partid un loc călduţ, la stat!

Ruşine, PNL, chestiile astea nu rămân netaxate, veţi vedea!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.