Preşedintele PSD Giurgiu, senatorul Niculae Bădălău, a postat, pe pagina sa de Facebook, un mesaj referitor la amendamentul pe care parlamentarii PSD îl vor depune pentru ca, în urma rectificării bugetare, să fie alocate sume importante către autorităţile locale şi judeţene.

În lupta împotriva COVID-19, Guvernul Orban doar s-a spălat pe mâini şi a impus autorităţilor locale şi judeţene din întreaga ţară să sprijine financiar spitalele şi sistemul de asistenţă socială. Le-au dat, chiar prin ordonanţe militare, tot felul de atribuţii şi le-au spus să dea banii liniştiţi, că le returnează Guvernul sumele, fie de la bugetul de stat, fie din fonduri europene. Însă, acest lucru nu s-a întâmplat!

La nivel naţional, până acum, suma alocată de consilii judeţene sau de primării, pentru spitale şi direcţiile de asistenţă socială, se ridică la circa 500 de milioane de lei. Guvernul a mai dat câte ceva, pe ici pe colo, dar nu mai mult de 17 milioane de lei per total!

Astfel, situaţia a devenit critică pentru multe dintre aceste instituţii. Din luna iunie, unele pot intra chiar în colaps financiar, deoarece nu vor mai avea bani nici pentru spitale, nici pentru asistenţă socială şi, mai grav, nici măcar pentru funcţionare. De investiţii nici nu mai vorbim.

Este şi cazul judeţului nostru, unde Consiliul Judeţean Giurgiu a redistribuit peste 65 de miliarde de lei vechi, de la alte capitole, către sistemul sanitar, respectiv cel de protecţie socială. Probleme similare sunt şi la Primăria municipiului, dar şi în multe alte unităţi administrativ-teritoriale din judeţ. Nu putem risca să punem lacătul pe vreun consiliu judeţean sau pe vreo primărie, doar pentru că Executivul Orban habar nu are cum să gestioneze banii sau pentru că are doar nişte ambiţii politice!

În aceste condiţii, parlamentarii #PSD vor depune un amendament în ceea ce priveşte rectificarea bugetară viitoare.
Suma prevăzută în document este menită să asigure funcţionarea consiliilor judeţene şi primăriilor aflate în pericol de a-şi opri activitatea, instituţii care au luptat cu toate armele pentru a-i sprijini pe cei care, la rândul lor, se luptă să salveze vieţi!

Le solicit şi eu colegilor mei din toate celelalte partide parlamentare să lase orgoliile la o parte, să vină în sprijinul autorităţilor locale şi să demonstreze, astfel, că sunt în stare să pună în practică ceea ce cer de la alţii!„, a scris Niculae Bădălău, pe Facebook.

1 COMENTARIU

  1. […] Preşedintele PSD Giurgiu, senatorul Niculae Bădălău, a postat, pe pagina sa de Facebook, un mesaj referitor la amendamentul pe care parlamentarii PSD îl vor depune pentru ca, în urma rectificării bugetare, să fie alocate sume importante către autorităţile locale şi judeţene. „În lupta împotriva COVID-19, Guvernul Orban doar s-a spălat pe mâini şi a impus […] Sursa: giurgiu-net.ro Articol sursa: Senatorul Niculae Bădălău: „În lupta împotriva COVID-19, Guvernul Orban doar s-a spălat pe m… […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.