Discuţiile oficiale au avut loc vineri, 24 aprilie, iar reprezentanţii Sindicatului Naţional al Poliţiştilor au transmis un comunicat de presă pe acest subiect.

Astfel, conform sursei citate, la iniţiativa senatorului PSD de Giurgiu Niculae Bădălău, dezbaterea i-a reunit pe liderul FSNPPC, Dumitru Coarnă, președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, vicepreședintele Florin Iordache și senatorii Paul Stănescu și Robert Cazanciuc, membri în Biroul Permanent al Senatului.

Discuţiile oficiale au vizat completarea şi modificarea unor acte normative din domeniul de activitate specific Ministerului Afacerilor Interne:

Legea 360/2002 privind statutul polițistului,

Legea 218/2002 privind organizarea și funcționarea Poliției Române,

OUG nr. 20/2020 pentru modificarea și completarea Legii nr. 364/2004 privind organizarea și funcționarea poliției judiciare (cu referire la eliminarea incompatibilităților speciale legiferate pentru această categorie de polițiști),

Noul Cod Penal (cu referire la majorarea cuantumului pedepsei pentru ultraj și eliminarea sancțiunii alternative a amenzii)

-precum și a Legii nr. 192/2019, care modifică unele acte normative din domeniul ordinii și siguranței publice.

FSNPPC  le-a prezentat parlamentarilor un set de propuneri pentru eficientizarea ordinii și siguranței publice, care au în vedere inclusiv drepturile și interesele  celor peste 40.000 de angajați ai MAI, pe care îi reprezentăm din punct de vedere juridic, în cadrul dialogului social instituit de Legea nr. 62/2011.      Amendamentele noastre au fost primite cu interes, urmând ca în cursul zilei de luni, 27 aprilie, să fie puse în discuție la nivelul experților parlamentari, iar săptămâna următoare să fie incluse în proiectul inițiativei legislative care va modifica actele normative enumerate”, se arată în comunicatul FSNPPC.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.