Prezent la o emisiune, la Open TV, preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina, a şters pe jos cu deputatul PNL de Giurgiu Toma Petcu, după ce acesta din urmă, a mia oară l-a întrebat ce a făcut pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu.

Concret, am alocat 49 de miliarde de lei vechi pentru aparatură medicală şi 1,3 miliarde lei vechi pentru echipamente de protecţie, dar şi 3 miliarde la Spitalul din Izvoru. Ni s-a spus că ne vor fi returnaţi aceşti bani de la Guvern, dar eu cred că nu îi vom mai vedea vreodată. Este a nu ştiu câta oară când îi răspund domnului Petcu: am cumpărat măşti, mănuşi, halate, combinezoane, ochelari de protecţie, PCR-ul care vine săptămâna viitoare, paturi cu radiotransparenţă, ventilatoare, RX mobil, paturi normale, dezinfectanţi, medicamente. Am cumpărat tot ceea ce ne-au cerut medicii Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu!”, a declarat Marian Mina.

Referitor la subiectul presiunilor privind schimbarea managerului SJU Giurgiu, preşedintele CJ a opinat că miza este una exclusiv politico-financiară. „Este simplu, ni s-a spus că va fi obligatorie purtarea măştilor de protecţie, iar premierul Orban ne-a zis şi că stocurile Guvernului sunt considerabile şi nevalorificate… Giurgiuvenii trebuie să ştie, însă, că orice material venit de la Guvern nu este gratuit, ci se plăteşte!”.

În ceea ce priveşte o adresă a Prefecturii transmisă Spitalului, prin care se cere conducerii unităţii sanitare să prezinte toate aceste achiziţii, Marian Mina a declarat: „Nu Prefectura a solicitat, de fapt, ci Toma Petcu… Nu ştiu care este baza legală a adresei, vă reamintesc faptul că Spitalul nu se subordonează Prefecturii care, în opinia mea, cam încalcă legea. Oricum, toate informaţiile respective au fost deja făcute publice şi o să mă interesez inclusiv în privinţa preţurilor, pentru că, într-adevăr, oamenii trebuie să ştie, sunt bani publici. (…) Mă miră declaraţiile domnului Toma Petcu, dar, în opinia mea, este zero barat, dacă face asemenea declaraţii. El stă acasă, ascuns sub pat, şi mai iese din când în când pe Facebook. Nu mă supăr pe el, serios, că îl înţeleg, cred că nu a avut jucării când era mic. Acum, se joacă şi de-a poliţia şi de-a medicii, îşi trăieşte copilăria! Pentru că bărbaţii ies afară, nu stau sub pat”.

Pe de altă parte, Mina a declarat că Toma Petcu ar fi trebuit să ştie exact ce sume au fost alocate şi ce s-a cumpărat cu banii de la CJ, având în vedere că ALDE(din care Toma a făcut parte până mai ieri) are trei consilieri judeţeni, başca un vicepreşedinte.

Vom reveni cu informaţii din emisiunea care este difuzată pe Open TV şi la acest moment.

1 COMENTARIU

  1. […] Prezent la o emisiune, la Open TV, preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina, a şters pe jos cu deputatul PNL de Giurgiu Toma Petcu, după ce acesta din urmă, a mia oară l-a întrebat ce a făcut pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu. „Concret, am alocat 49 de miliarde de lei vechi pentru aparatură medicală […] Sursa: giurgiu-net.ro Articol sursa: Marian Mina îl desfiinţează pe deputatul Petcu: „Bărbaţii ies afară, nu stau sub pat! Îl î… […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.