Nu doar că va contribui cu 300.000 de lei, prin Hotărâre a Consiliului Local Bolintin Vale, pentru sprijinirea Spitalului Orăşenesc din Bolintin Deal, în lupta împotriva COVID-19, însă Primăria oraşului menţionat a aplicat şi o cerere de finanţare prin intermediul apelului extraordinar al Inițiativei Europene. Aceasta, pentru achiziționarea unor echipamente medicale care să ofere posibilitatea spitalului de a furniza serviciile necesare în combaterea infectării cu  virusul COVID-19.

Printre echipamentele pe care Primăria Orașului Bolintin-Vale le-a solicitat prin cererea de finanțare, sunt 3 dispozitive portabile cu ultrasunete, capabile să furnizeze ecografie pulmonară și abdominală. De asemenea, vor fi achiziţionate şi echipamentele IT care facilitează comunicarea între echipele medicale și pacienți, precum și între medici și instituțiile naționale relevante cât și cu cele ale UE sau CEI.

Aceste dispozitive sunt importante pentru a oferi asistență de urgență pacienților cu COVID-19 și pentru a conecta medicii și specialiștii din spitalul suport Bolintin cu Direcția de Sănătate Publică Giurgiu și Comitetul pentru Situații de Urgență la nivel județean și național. Ecograful portabil este necesar în vederea limitării deplasărilor la radiologie și a evitării răspândirii agentului infecțios.

În județul Giurgiu, Spitalul Bolintin-Vale a fost desemnat spital suport COVID-19 pentru toți cei 266.194 de locuitori, potrivit Institutului Național de Statistică.

          Spitalul Orășenesc Bolintin – Vale este un spital local general, pentru pacienții  acuți,  cu 168 de paturi pentru spitalizare continuă, spitalizare de 15 paturi pe zi, ambulatoriu integrat, analize de laboratoare, imagistică, anatomie patologică, Dispensar TBC, 4 secții clinice de bază: chirurgie, obstetrică-ginecologie, pediatrie, medicină internă, compartimente ATI, nou-născut, cardiologie, oncologie medicală.

     

Conform apelului extraordinar al Inițiativei Europene, UAT Bolintin-Vale a avut posibilitatea să achiziționeze echipamente pentru asistență medicală, telemedicină (MED) în limita sumei de 40.000 Euro, fără cofinanţare!

1 COMENTARIU

  1. […] Nu doar că va contribui cu 300.000 de lei, prin Hotărâre a Consiliului Local Bolintin Deal, pentru sprijinirea Spitalului Orăşenesc din Bolintin Vale, în lupta împotriva COVID-19, însă Primăria oraşului menţionat a aplicat şi o cerere de finanţare prin intermediul apelului extraordinar al Inițiativei Europene. Aceasta, pentru achiziționarea unor echipamente medicale care să ofere posibilitatea […] Sursa: giurgiu-net.ro Articol sursa: Primăria Bolintin Vale, fonduri europene pentru dotarea Spitalului Orăşenesc din Bolintin Deal […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.