Ştim cu toţii că al lor Guvern a făcut o mare, mare brânză în ceea ce priveşte sprijinirea spitalelor în lupta cu pandemia de coronavirus. Adică, mai nimic. Cel puţin pentru Spitalul Judeţean de la Giurgiu ajutorul lor este egal cu zero sau, fie, cu vreo 100 de măşti şi câteva cutii de medicamente.

Pentru că n-ai, în atare condiţii, cu ce să te lauzi pe Facebook şi când te înjură lumea la greu pentru că ţie, PNL, îţi arde acum de schimbări de şefi pe la deconcentrate, trompeţicile PNL-iste au zis şi ele că, gata, l-au prins pe Dumnezeu de picior.

Şi-au speculat o ştire, au rostogolit-o în asemenea hal, încât noi ar fi trebuit să înţelegem că primarul din Bolintin Deal ar fi donat un miliard de lei vechi Spitalului din aceeaşi localitate.

Iar cei care au avut directivă să bage comentarii pro PNL şi să înjure autorităţile de altă culoare, exact asta au scos în evidenţă. Adevărul este, însă, cu totul altul.

DONAȚII ȘI RECLAME DIN BANII OAMENILOR, LA BOLINTIN DEAL

După decizia Ministerului Sănătăţii, prin care Spitalul Orașenesc Bolintin Vale a devenit spital suport de Covid-19 pentru SJU Giurgiu, Consiliul Local al comunei Bolintin Deal s-a asociat cu Consiliul Local al orașului Bolintin Vale. Aceasta, prin contractul de asociere aprobat în unanimitate de cei 12 consilieri, prezenți la ședința din 31 martie( Hotarârea numărul 25 din 31.03.2020 ) .

Astfel, din bugetul local al comunei Bolintin Deal, deci din banii oamenilor din Bolintin Deal, la capitolul 66.08.00 – Servicii de sanatate publică- se va aloca suma de 100.000 lei către Spitalul Orășenesc Bolintin Vale. De cealaltă parte, orașul Bolintin Vale va aloca în cadrul acestei asocieri din bugetul local suma de 300.000 lei.

Trompeţicile, însă, s-au apucat să-l spurce pe primarul Trăistaru că cică el n-ar fi alocat niciun ban. Mai mult, în textul articolului apărut pe un ziar din Giurgiu, o gafă de proporţii ar fi trebuit să fie înghiţită pe nemestecate:

 „Din păcate, puțini se înghesuie să ajute, iar autoritățile județene în subordinea cărora se află unitatea spitalicească, vorbesc prea puțin despre situația de la Spitalul orășenesc și, din păcate, fac la fel de puțin…”

Fraţilor, voi care aţi scris articolul, ori habar n-aveţi ori ne luaţi de proşti! Spitalul Orăşenesc Bolintin Vale NU este în subordinea Consiliului Judeţean Giurgiu, ci direct a Ministerului Sănătăţii. Astfel, dacă există lipsuri, trageţi-l de urechi- sau de ce vă e mai la îndemână- pe premierul sau pe ministrul vostru al sănătăţii!!

Restul reclamelor de pe FB privind “donaţiile” sunt demne de ministerul propagandei PNL-iste, aflate în pragul colapsului.

Ca să fim bine înţeleşi, “donaţiile” sunt, de fapt, făcute de fiecare locuitor al comunei Bolintin Deal, din bugetul local, bani publici. Ca şi la judeţ, n-a zis nimeni niciodată că a “donat” Mina Spitalului Judeţean 45 de miliarde, ci Consiliul Judeţean, prin hotărârea aferentă.

Pentru conformitate, aveţi ataşat documentele menţionate: HCL 25 / 31.03.2020, procesul verbal al şedinţei, acordul de asociere, documente publice, de altfel, tocmai pentru că vorbim despre banii giurgiuvenilor.

1 COMENTARIU

  1. […] Ştim cu toţii că al lor Guvern a făcut o mare, mare brânză în ceea ce priveşte sprijinirea spitalelor în lupta cu pandemia de coronavirus. Adică, mai nimic. Cel puţin pentru Spitalul Judeţean de la Giurgiu ajutorul lor este egal cu zero sau, fie, cu vreo 100 de măşti şi câteva cutii de medicamente. Pentru […] Sursa: giurgiu-net.ro Articol sursa: „Donaţiile” către Spitalul din Bolintin sunt, de fapt, bani publici, alocaţi prin Hotărâre … […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.