„PRIMĂRIA GIURGIU REDUCE ÎN MEDIE CU 25% VENITURILE SALARIALE ÎNCEPÂND CU 8 APRILIE

Având în vedere resursele scăzute și tendința de reducere a veniturilor din cauza crizei generată de Pandemia COVID-19, de comun acord cu sindicatele, Primarul municipiului Giurgiu a dispus reducerea temporară a programului de lucru, de la 5 zile la 4 zile pe săptămână, pentru personalul din Aparatul de Specialitate și direcțiilor din subordinea Consiliului Local începând cu data de 8 aprilie 2020.

Așadar, luând în calcul și decizia de trimitere în șomaj tehnic (plătit de la bugetul de stat) a angajaților din cadrul instituțiilor și societăților subordonate Consiliului Local care nu mai aveau activitate, va fi realizată o economie de 25% la fondul de salarii.

În luna aprilie a acestui an, cota de impozit pe venit plătită de către stat Unităților Administrativ Teritoriale este cu 12,5% mai mică decât cea prognozată, iar încasările din luna mai pentru luna aprilie, luând în calcul situația economică existentă în țară (25% din populația activă este în șomaj tehnic), vor fi mai mici cu aproximativ 25%.

Dispoziția de reducere a timpului de lucru va fi în vigoare doar în perioada stării de urgență sau până la data la care, prin acte normative ale Autorităților Centrale vor fi dispuse alte măsuri pentru diminuarea cheltuielilor de personal în autoritățile și instituțiile publice locale.

Comunicat de presă Primăria Giurgiu

1 COMENTARIU

  1. […] „PRIMĂRIA GIURGIU REDUCE ÎN MEDIE CU 25% VENITURILE SALARIALE ÎNCEPÂND CU 8 APRILIE Având în vedere resursele scăzute și tendința de reducere a veniturilor din cauza crizei generată de Pandemia COVID-19, de comun acord cu sindicatele, Primarul municipiului Giurgiu a dispus reducerea temporară a programului de lucru, de la 5 zile la 4 zile pe […] Sursa: giurgiu-net.ro Articol sursa: „Criza de dreapta” loveşte iar: Primăria Giurgiu, nevoită să reducă veniturile salariale […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.