Preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina, a fost invitatul lui Mihăiţă Grigore, astăzi, la emisiunea Cappuccino, la Open TV. El a prezentat situaţia Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu, în ceea ce priveşte echipamentele de protecţie şi aparatura necesară, în lupta împotriva COVID-19aflate pe stoc sau care urmează să fie cumpărate. Este vorba despre materiale achiziţionate exclusiv cu bani de la bugetul Consiliului Judeţean Giurgiu.

“În momentul de faţă, avem pe stoc 93.000 de măşti simple, 1.400 de măşti FFP2 şi urmează să primim alte 13.000. Avem măşti FFP 3- 150 de bucăţi şi urmează să mai vină alte 13.000. Sunt pe stoc 12.000 de bonete, 11.000 de acoperitori, 131.000 de mănuşi, 1.800 de ochelari şi urmează să mai achiziţionăm 10.000 de perechi de ochelari de protecţie. Sunt 1.500 de combinezoane, urmând să mai vină 15.000. Avem circa 3.000 de litri de dezinfectanţi , 800 de litri de clor, iar în ceea ce priveşte aparatura, săptămâna viitoare ne vin celebrul PCR, dar şi 10 ventilatoare, paturi radiotransparente şi normale”, a declarat Marian Mina.

El a precizat că, nici până la acest moment, Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu nu a primit absolut nimic din partea Ministerului Sănătăţii. „Nimic. Singurul sprijin l-am primit de la Hidroelectrica şi le mulţumesc mult şi pe această cale. Următoarele materiale pentru Spital, cu siguranţă, vor fi achiziţionate din donaţia consistentă de la Hidroelectrica. În afară de cele 45 de miliarde de lei vechi, alocate de la bugetul CJ pentru achiziţionarea de echipamente şi aparatură, dăm în continuare bani, dar sunt pe terminate! Toate aparatele achiziţionate trebuie să respecte un circuit, este nevoie de condiţii optime şi, în prezent, sunt şi lucrări de reabilitare a unor spaţii pentru acest lucru”, a subliniat Mina.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu este, de săptămâna trecută, pe lista unităţilor sanitare unde sunt tratate persoane bolnave de coronavirus. Aceasta, prin decizie a Ministerului Sănătăţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.