Preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina, a postat, pe pagina sa de Facebook, un mesaj dur la adresa Ministerului Sănătăţii.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu, „cenuşăreasa” Guvernului! Nu ne-au alocat nici fonduri şi nici măcar medicamente împotriva coronavirusului!

Spitalul nostru a fost inclus, săptămâna trecută, pe lista unităţilor sanitare unde sunt îngrijiţi pacienţi infectaţi cu COVID-19, printr-o decizie a Ministerului Sănătăţii. Şi… cam atât a făcut Guvernul în privinţa luptei împotriva coronavirusului, la Giurgiu! A „decretat” şi s-a spălat pe mâini. Mai exact, ne-au transmis cam aşa: „Descurcaţi-vă!”.

Recent, Ministerul Sănătăţii a primit de la Sanofi România 18.000 de cutii de Hidroxiclorochină, medicament folosit în tratamentul pacienţilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2. Cele 1.080.000 de doze vor ajunge la peste 45.000 de pacienți din România. Lista cu toate unităţile poate fi studiată AICI. http://www.ms.ro/…/donatie-de-la-sanofi-de-peste-un-milion…/.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu nu este pe această listă!

Nu s-a regăsit nici pe lista privind alocarea unor fonduri consistente pentru achiziţionarea de echipamente de protectie. Aşa că, până în acest moment, Spitalul Giurgiu şi-a cumpărat tot ceea ce a avut nevoie doar cu ajutorul Consiliului Judeţean Giurgiu, din donaţii ale giurgiuvenilor şi cu sprijinul Hidroelectrica. Ne întrebăm: cei de la Ministerul Sănătăţii, respectiv Guvern, aşteaptă ca şi Spitalul nostru să intre în criză de echipamente şi medicamente, deci când va fi foarte sau prea târziu, ca să îşi aplece privirea şi către noi?

În încheiere, le “mulţumim” tuturor PNL-iştilor din Giurgiu, deputaţilor carantinaţi şi nu numai, pentru că, în afară de drepturi la replică şi acuzaţii, pe Facebook, n-au făcut nimic, nici pentru Spital şi nici pentru giurgiuveni, în această perioadă! Stau acolo, în vizuinele lor, şi mai scot capul din ascunzătoare, din când în când, doar când e vorba să-i critice pe alţii!„, a scris Marian Mina, pe Facebook.

1 COMENTARIU

  1. […] Preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina, a postat, pe pagina sa de Facebook, un mesaj dur la adresa Ministerului Sănătăţii. „Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu, „cenuşăreasa” Guvernului! Nu ne-au alocat nici fonduri şi nici măcar medicamente împotriva coronavirusului! Spitalul nostru a fost inclus, săptămâna trecută, pe lista unităţilor sanitare unde sunt îngrijiţi pacienţi infectaţi cu […] Sursa: giurgiu-net.ro Articol sursa: PREŞEDINTELE CJ GIURGIU; Spitalul Judeţean Giurgiu, „cenuşăreasa” Guvernului? Nu ne-au aloca… […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.