Senatorul PSD Niculae Bădălău, preşedinte al PSD Giurgiu, a postat, pe Facebook, un mesaj către ministrul Economiei, Virgil Popescu:

Domnule ministru al Economiei, Virgil Popescu, vă pozaţi, zilele trecute, purtând o mască medicală, 100% românească, şi vă lăudaţi cu asta, pe Facebook. Aţi dat, totodată, speranţe românilor că vom fi în stare să producem echipamente de protecţie, ca să nu mai depindem de alte ţări care, la rândul lor, au nevoie de acestea. Aţi menţionat chiar că se va întâmpla „în curând” şi aţi lansat şi o cifră, 150.000 de măşti pe zi, iar „din 15 aprilie, se va ajunge la 500.000 de bucăţi pe zi, respectiv aproximativ 15 milioane de măști lunar”.

Ne-ar ajuta foarte mult dacă ne-aţi spune ce înseamnă pentru dumneavoastră „în curând”? Pentru că, deocamdată, Guvernul achiziţionează asemenea echipamente tot din import. Vedem avioane după avioane care aduc în ţară măşti, combinezoane şi dezinfectanţi din alte state, bănuiesc că tot pe bani foarte mulţi. Bani care, dacă ar rămâne în ţară, dacă i-am investi în producătorii noştri, ar avea efecte benefice asupra economiei.

Consider că este esenţial să sprijinim, din toate punctele de vedere, economia românească, este unica noastră şansă!
Suntem deja în 3 aprilie şi n-am mai auzit vreo veste bună despre producţia autohtonă de măşti. Se mai fabrică, nu se mai fabrică, rămâne tot cifra de 150.000, pe zi, sau vor fi mai puţine ori mai multe?

De asemenea, aşteptăm să ne spuneţi şi dacă „Farmec” a început sau încă nu producţia de dezinfectanţi? Realizaţi, bănuiesc, câţi bani am economisi, dacă nu am mai fi nevoiţi să cumpărăm de la alţii!

Mi-e teamă, însă, că „în curând” înseamnă şi pentru Ministerul Economiei ceea ce înseamnă pentru tot Guvernul, adică „prea târziu”.
Situaţia se agravează şi în ţara noastră, pe zi ce trece. Tocmai de aceea, întârzierile de orice natură: în luarea deciziilor, în sprijinirea producătorilor, în aplicarea de măsuri economice bune, nu fac altceva decât să ne îngroape şi mai mult. Atât din punct de vedere medical, cât şi economic”

1 COMENTARIU

  1. […] Senatorul PSD Niculae Bădălău, preşedinte al PSD Giurgiu, a postat, pe Facebook, un mesaj către ministrul Economiei, Virgil Popescu: „Domnule ministru al Economiei, Virgil Popescu, vă pozaţi, zilele trecute, purtând o mască medicală, 100% românească, şi vă lăudaţi cu asta, pe Facebook. Aţi dat, totodată, speranţe românilor că vom fi în stare să producem echipamente […] Sursa: giurgiu-net.ro Articol sursa: Senatorul Bădălău îi cere ministrului Economiei să spună când va începe, de fapt, producţia… […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.