Când preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina, atrăgea atenţia printr-un mesaj referitor la lipsa de implicare a Guvernului în ceea ce priveşte asigurarea echipamentelor de protecţie pentru personalul medical din spitalele României, PNL-ul(de la Giurgiu) ce făcea?

Îşi punea tinerii, mânaţi de proaspătul consilier al lui Dumitru Beianu, la Ministerul Mediului, Adrian Chiran, să trimită mesaje în cascadă la postarea respectivă şi să-l tragă de urechi pe Mina, că „el, ca preşedinte al CJ” ce-a făcut pentru spital?!…

Apoi, a doua zi, în şedinţa în care Consiliul Judeţean a decis alocare a zeci de miliarde pentru echipamente şi aparatură medicală, speciale pentru această perioadă, PNL Giurgiu ce făcea? Dădea, prin consilierii săi, un vot negativ- abţinere– la proiectul cu pricina, sub pretextul că nu le-ar fi convenit lor un subcapitol al rectificării.

Apoi, când sute de giurgiuveni au donat cât au dorit şi au putut, tot pentru ca Spitalul să nu rămână, Doamne fereşte!, fără medicamente, echipamente şi tot ce e nevoie în aceste momente, reprezentanţii PNL ce făceau? Îşi dădeau „like” unii altora la postări în care erau criticaţi giurgiuvenii care îndrăzneau să arate că au făcut donaţia, tocmai pentru a-i convinge şi pe alţii să contribuie!

Că nu se ştie niciodată când ai nevoie chiar tu…

Critici, vot de abţinere, mesaje ironice pe Facebook şi multă, multă… sănătate. A, şi „spălaţi-vă pe mâini!”. Cam atât am luat cu toţii de la PNL, în perioada aceasta, fără supărare!

Incredibil, dar adevărat. În cea mai recentă conferinţă de presă, Marian Mina a anunţat că, împreună cu managerii spitalelor de la Giurgiu, respectiv Izvoru, dar şi cu cei din conducerea DGASPC Giurgiu au făcut o listă cu cele necesare. O notă de fundamentare, mai exact, în care erau trecute tot ce trebuie ca să nu rămânem în impas, când va ajunge la apogeu valul de infectări. Nota a fost înmânată prefectului de Giurgiu, Aneta Matei, care trebuia să o dea mai departe, către Guvern.

Asta se întâmpla săptămâna trecută. Tot Marian Mina a anunţat că, deşi, iniţial, prefecta Aneta Matei i-ar fi dat asigurări ca va trimite lista la Guvern, aceasta ar fi ajuns, de fapt, în mânuţele consilierului personal Vasile Mustăţea. Acesta din urmă ar fi atras atenţia că e prea „încărcată” lista şi ar fi cerut o nouă discuţie pentru „perierea” documentului. În primul rând, ce competenţe medicale are Mustăţea ca să ştie dacă sunt prea multe măşti sau mănuşi de protecţie pentru un spital de urgenţă? Şi cine sau ce îi dă lui drept să stabilească numărul sau suma de care o unitate medicală are nevoie într-o pandemie?

Ei îşi dau de la sine putere, se pare. Aşa cum, tot probabil, pentru că Mina e de la PSD şi nu de la PNL, nici n-o să vadă spitalul nostru fonduri consistente, cât sunt ăştia la guvernare. Sigur măşti şi combinezoane nu vor vedea, decât maximum 100, cum s-a lăudat pe Facebook, „marele” moralist europarlamentar PNL de Giurgiu, Dan Motreanu…

Aproape imediat după publicarea acestui articol, ieri, la o săptămână de când prefectul a intrat în posesia listei, oficialul a înştiinţat conducerea CJ Giurgiu că a trimis documentul la Guvern. Sigur, modificat, periat, după dorinţa lui Mustăţea, se pare… Bine că l-au trimis, în sfârşit, dar după o săptămână??? De altfel, ne amintim că doamnei prefect nu i se părea a fi o urgenţă nici situaţia cu hrana beneficiarilor din sistemul de protecţie socială…

Şi, rămânând la acest capitol, vă reamintim că şi Protecţia Copilului Giurgiu a lansat un apel umanitar către populaţie:

ANUNȚ

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu face un apel către cei care doresc să sprijine instituția în vederea  achiziţionării de materiale sanitare de unică folosinţă (măşti de protecție, mănuși), materiale de curățenie, produse de igienă, pentru a putea asigura protecţia personalului și beneficiarilor din centrele rezidențiale pentru copii, adulți cu dizabilități și vârstnici.

În cadrul structurilor de tip rezidențial pentru copii, centrelor pentru persoane adulte cu dizabilități și căminelor pentru persoane vârstnice sunt asigurate servicii sociale pentru aproximativ 500 de persoane. Pentru a asigura serviciile necesare pentru cei  aproximativ 500 de beneficiari, 593 salariați ai D.G.A.S.P.C.  Giurgiu își desfășoară activitatea în ture, în 35  structuri rezidențiale cu capacități cuprinse între 4 și 60 de locuri,  pentru protecția tuturor fiind necesare cantități semnificative de mănuși, măști de protecție, materiale de curățenie și produse de igienă.

Cei care doresc  să contribuie cu sume de bani, donaţii de materiale sanitare şi produse de igienizare în sprijinul  centrelor rezidențiale din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu, se pot adresa la secretariatul instituției, telefon 0246214011.

                                                                                    DIRECTOR GENERAL,                                                                                                                                                                                          

                                                                                         CĂTĂLIN  LUPU

Cătălina Sfetcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.