Preşedintele PSD Giurgiu, senatorul Niculae Bădălău, a făcut această declaraţie, într-o recentă conferinţă de presă.

În contextul pandemiei de coronavirus, şi partea economică este la fel de importantă ca cea medicală! Guvernul trebuie să ia urgent măsuri, altfel, peste un an, o să ne trezim că nu mai avem nimic în România şi va dura cel puţin 2-3 ani ca să repornim economia ţării!

Se estimează că numărul celor care vor rămâne fără un loc de muncă va fi foarte mare. Firmele mici, şi nu numai, sunt în pericol de a-şi închide porţile. Deja avem o mare problemă cu industria auto care şi-a oprit activitatea. Ceea ce înseamnă cu 15% mai puţin, la PIB. Consider că, acolo unde se poate lucra, Guvernul trebuie să vină cu infuzie de capital, astfel încât investiţiile să continue”, a declarat Niculae Bădălău.

Liderul social-democrat a vorbit şi despre măsuri în ceea ce priveşte agricultura.

La fel şi în agricultură. Nu o să mai putem importa şi este necesar să ne putem asigura hrana din producţia proprie. Să încercăm, acolo unde se poate, repopularea fermelor, pentru că, de exemplu, la carnea de porc, importurile sunt în marea majoritate din Spania, Italia. Trebuie să stimulăm, să repornim, să sprijinim producţia autohtonă! Pe de altă parte, Executivul Orban a lansat un fel de „soluţie”, aceea cu asigurarea celor 75% în ceea ce priveşte şomajul tehnic. Însă, firmele trebuie să plătească în continuare contribuţiile. Dacă actitivitatea lor se opreşte, din ce să mai plătească acele contribuţii?

Dacă firmele mici şi mijlocii se închid, toată presiunea va veni pe bugetul de stat. Deci, Guvernul ar trebui să găsească soluţii pentru ca firmele respective să funcţioneze în continuare, să producă, să fie contribuabili, nu consumatori„.

Niculae Bădălău susţine că Executivul condus de Orban ar fi trebuit să se pregătească de mai multă vreme pentru „ce e mai rău”

Trebuia de mult să ne pregătim pentru ce este mai rău, dar, din păcate, şi în acest moment, principala preocupare a PNL este schimbarea directorilor de deconcentrate, politizarea instituţiilor! Guvernul nu a luat nimic în calcul. Sunt complet nepregătiţi, luaţi prin surprindere şi, astfel, sunt incoerenţi.

Referitor la bănci, dacă nu sunt solidare cu populaţia, în cazul în care România „pică”, or să pice şi acestea. Cu siguranţă, vom avea cazuri în care familii întregi nu vor mai putea să îşi plătească ratele, taxele şi impozitele sau chiar nu vor mai avea bani pentru mâncare, medicamente. Oamenii aceştia nu trebuie sancţionaţi, trebuie făcute anchete sociale şi, acolo unde situaţia este critică, poţi chiar să le ştergi datoriile. În alte cazuri, poţi să găseşti soluţii pentru ca românii să aibă totuşi un venit, să lucreze în continuare, acolo unde se poate.

Asta înseamnă solidaritate! Este important să depăşim acest moment foarte greu, cu responsabilitate şi înţelepciune, dar nu poţi să faci lucrul acesta decât cu oameni pregătiţi, cu experienţă, nu cu incompetenţi!„, a mai spus Niculae Bădălău.

1 COMENTARIU

  1. […] Preşedintele PSD Giurgiu, senatorul Niculae Bădălău, a făcut această declaraţie, într-o recentă conferinţă de presă. „În contextul pandemiei de coronavirus, şi partea economică este la fel de importantă ca cea medicală! Guvernul trebuie să ia urgent măsuri, altfel, peste un an, o să ne trezim că nu mai avem nimic în România şi va dura […] Sursa: giurgiu-net.ro Articol sursa: Niculae Bădălău: Guvernul trebuie să ia urgent măsuri, în economie! Altfel, peste un an, o să… […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.