În conferinţa de presă de ieri, preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina, atrăgea atenţia asupra faptului că situaţia hranei calde pentru beneficiarii sistemului de protecţie socială din judeţul Giurgiu nu a fost soluţionată.

„În momentul de faţă, mai există mâncare pentru maximum 2 zile, întrucât, aşa cum ştiţi, nu mai există contract de catering pentru asigurarea hranei. Da, nu este responsabilitatea Prefecturii furnizarea hranei, ci strict a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului(DGASPC) Giurgiu. Însă, tocmai de aceea, rugămintea mea către doamna prefect a fost ca noi, împreună cu cei din Comitetul Pentru Situații de Urgență, să declarăm situație de urgență. Astfel, Direcţia va putea lansa procedura de achiziție simplificată pe SEAP, în urma hotărârii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă(CJSU)”, a spus Mina.

Preşedintele CJ Giurgiu a precizat şi că a avut foarte multe discuții cu prefectul Aneta Matei, în ultima vreme.

Din păcate, aceste discuții nu s-au materializat. Una am vorbit și alta s-a întâmplat după(…). Ieri(joi, 19 martie, n.r.), directorul DGASPC Giurgiu, Cătălin Lupu, mi-a spus că doamna prefect ar fi susţinut că a avut o discuţie cu Raed Arfat care i-ar fi spus că această situaţie nu ar fi de urgenţă. Nu vreau să spun că minte doamna prefect, dar am discutat şi eu cu domnul Arafat care a spus că nu a avut vreo discuţie cu Aneta Matei pe acest subiect, dar şi că, într-adevăr este o situaţie de urgenţă. Astfel, a recomandat conducerii DGASPC Giurgiu să transmită o adresă către el”, a declarat Marian Mina.

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, şi senatorul Niculae Bădălău a spus că, în tot acest timp, soluţia a fost la Prefectură.

“Soluţia legală o are prefectul! CJ are fondurile, dar pe procedura de licitaţie, doar prefectul şi CJSU pot veni în ajutor. Dacă nu se decide simplificarea procedurii, aceasta poate dura nepermis de mult, chiar şi un an!”, a spus şi Niculae Bădălău.

Câteva ore mai târziu, parte a presei giurgiuvene primea un comunicat de presă din partea CJSU, semnat de prefectul Aneta Matei, în care, printre altele, era anunţat şi că: “Propunerea instituirii stării de urgenţă pe perioada stării de urgenţă instituită pe teritoriul României prin Decretul nr. 195 din 16.03.2020, având în vedere solicitarea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Giurgiu nr. 19072 din 19.03.2020”.

Nu mai are sens să comentăm prea mult, e bine că totul s-a terminat cu bine, dar trebuie spus că s-a dovedit, astfel, că cei din conducerea CJ şi DGASPC Giurgiu, acuzaţi că ar “politiza” cazul, au avut dreptate, de fapt. Să sperăm că asemenea situaţii nu se vor mai repeta, în judeţul Giurgiu, şi că, niciodată, oameni aflaţi în nevoie nu vor mai fi puşi în pericol din cauza unor ambiţii…

1 COMENTARIU

  1. […] În conferinţa de presă de ieri, preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina, atrăgea atenţia asupra faptului că situaţia hranei calde pentru beneficiarii sistemului de protecţie socială din judeţul Giurgiu nu a fost soluţionată. „În momentul de faţă, mai există mâncare pentru maximum 2 zile, întrucât, aşa cum ştiţi, nu mai există contract de catering pentru […] Sursa: giurgiu-net.ro Articol sursa: Iată că SE POATE, iar Marian Mina a avut dreptate! CJSU: Achiziţie simplificată, pentru hrana co… […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.