Surse demne de încredere din localitatea giurgiuveană Palanca ne-au informat că, acum fix o săptămână, ar fi avut loc o altercaţie între cel care vrea cu orice preţ să redevină primar la Floreşti-Stoeneşti, PNL-istul Costel Dumitru, şi un sătean.

În barul respectiv ar fi fost mai multe persoane, iar unul dintre bărbaţi i-ar fi spus lui Costel că el nu o să-l voteze. Acum, nu ştim ce motive o fi invocat omul, dar ştim că e dreptul lui să nu creadă în cineva care a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru conflict de interese şi abuz în serviciu.

Sursele noastre susţin că fostul secretar al PNL Giurgiu şi-ar fi ieşit din fire, iar cearta dintre cei doi ar fi degenerat într-o… bătaie. Mai mult, martorii susţin că penalul Costel Dumitru ar fi cerut ajutor unor „prieteni” din sat, bodyguarzi, dar ar fi apelat şi la prefectă, consăteană, deh, pentru ajutor. Aceasta ar fi răspuns pozitiv apelului „colegului” de la PNL Giurgiu şi ar fi ajuns la locul scandalului poliţişti din comună.


Cerem public instituţiilor amintite să comunice dacă a avut loc o altercaţie într-un bar din Palanca, dacă este implicat politicianul, dacă este adevărat că prefectul ar fi intervenit în vreunfel!

Altfel, să ştiţi, este cuvântul martorilor şi al bărbatului care susţine că a fost lovit împotriva cuvântului vostru! Iar oamenii de rând nu mai suportă să fie băgate sub preş asemenea fapte, mai ales când poate fi implicat un politician care se vrea primar!

Vă reamintim că Dumitru Constantin a fost condamnat la 6 luni de închisoare cu suspendare. Iată ce comunica ANI la vremea respectivă:

”În cazul primarului Constantin Dumitru, ANI a constatat existența conflictului de interese de natură administrativă și penală, precum și săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice. Potrivit comunicatului de pe siteul oficial al institutiei, „DUMITRU CONSTANTIN a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese n materie administrativă și penală, întrucât, în timpul exercitării mandatului de Primar al Comunei Florești – Stoenești, Jud. Giurgiu, avînd un interes personal de natură patrimonială, a încheiat cu societatean cadrul căreia fratele acestuia deține funcția de administrator contracte în valoare totală de 78.849,52 Lei.

Astfel, DUMITRU CONSTANTIN a încălcat atât dispozițiile art. 75 din Legea nr. 393/2004, potrivit cărora aleşii locali au un interes personal într-o anumită problemă, dacă au posibilitatea să anticipeze că o decizie a autorităţii publice din care fac parte ar putea prezenta un beneficiu sau un dezavantaj pentru sine sau pentru soţ, soţie, rude sau afini până la gradul al doilea inclusiv cât și dispozițiile art. 2531 din Codul Penal al României, potrivit cărora, Fapta funcţionarului public care, în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, îndeplineşte un act ori participă la luarea unei decizii prin care s-a realizat, direct sau indirect, un folos material pentru sine, soţul său, o rudă ori un afin până la gradul II inclusiv, sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de servicii sau foloase de orice natură, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea dreptului de a ocupa o funcţie publică pe durată maximă.

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea de către DUMITRU CONSTANTIN a infracțiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 2531 din Codul Penal al României.”

Redacţia

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.