Preşedintele PSD Giurgiu, senatorul Niculae Bădălău, a postat, recent, pe pagina sa de Facebook un mesaj referitor la măsurile pe care Guvernul ar trebui să le ia, pentru ca economia României să nu se prăbuşească.

„În ultimele doua săptămâni, 25% din activitatea economică din România a căzut. Aceasta înseamnă deja un minus de 10 miliarde lei la PIB ul României și un minus de 3 miliarde lei la veniturile bugetului de stat.

700.000 de lucrători sunt în pericol de a-și pierde partial sau total locurile de muncă în acest an.

În fiecare săptămână de amânare a implementării unui Plan de Salvare Economică se pierd minimum 5 miliarde lei la PIB și 1,5 miliarde lei la venituri. În fiecare săptămână de amânare 5.000 de IMM-uri intră în faliment.

Încă o zi fără nicio măsură economică luată de guvernarea PNL! Guvernul Orban TREBUIE să ia măsuri concrete pentru sprijinirea economiei țării, pentru ajutorarea firmelor, în special a celor mici și mijlocii.

Ajunge cu vorbele! E nevoie de fapte! Nu există până în prezent niciun act normativ pentru sprijinirea economiei!

Nimeni nu trebuie să rămână fără loc de muncă! Este o tragedie dacă se închid afacerile, dacă se instalează panica socială.

Orice antreprenor român are, acum mai mult decât oricând, nevoie de acțiuni concrete, care să-i întărească încrederea că statul român îi este alături și nu-l lasă la greu.

Dacă nu se face nimic, în două luni dispar sute de mii de mici afaceri și clasa de mijloc din România se va împuțina dramatic. Va fi o tragedie socială.

Guvernul Orban să aplice, măcar parțial, măsuri luate de alte state sau din cele propuse de PSD.

Toate statele responsabile au luat deja măsuri pentru sprijinirea sectoarelor economice afectate:

În Germania, un fond de 610 miliarde de euro finanțează acțiunile de suport ale guvernului german.

În Franța, un dispozitiv de şomaj parţial va deveni funcţional în ziele următoare, va fi creat un fond de solidaritate.

În Danemarca guvernul acoperă deja 75% din salariile firmelor private afectate de pandemie”.

CITIŢI TOT MESAJUL, AICI: https://www.facebook.com/niculae.badalau/posts/1171513676526526

1 COMENTARIU

  1. […] Preşedintele PSD Giurgiu, senatorul Niculae Bădălău, a postat, recent, pe pagina sa de Facebook un mesaj referitor la măsurile pe care Guvernul ar trebui să le ia, pentru ca economia României să nu se prăbuşească. „În ultimele doua săptămâni, 25% din activitatea economică din România a căzut. Aceasta înseamnă deja un minus de 10 miliarde […] Sursa: giurgiu-net.ro Articol sursa: Senatorul Niculae Bădălău: „Economia țării se prăbușește și guvernul PNL nu face nimic co… […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.