Critici dure au fost făcute, astăzi, în conferinţa de presă de la Consiliul Judeţean Giurgiu, conducerii Prefecturii judeţului nostru.

Preşedintele CJ, Marian Mina, a acuzat-o pe prefecta Aneta Matei nu doar că nu comunică, ci şi că nici nu ar fi luat măsuri ce se impun, în contextul extinderii epidemiei de coronavirus, în condiţiile în care şi la Giurgiu avem o suspiciune de infectare cu acest virus.

„Mi-aş fi dorit ca Prefectura Giurgiu nu doar să comunice mai mult cu cetăţenii, cu presa, ci să şi ia măsuri concrete şi pe care doar această instituţie le poate lua. Sigur, când ai drept consilier o persoană ca Dana Danciu, care poate doar să spună cum să termini tot din farfurie sau cum să bei tot din pahar, e greu să iei măsuri în situaţie de criză. Doamna prefect ar fi trebuit să iasă în conferinţe de presă, nu să trimită comunicate seci, şi să le spună oamenilor câte spaţii sunt pregătite în judeţ pentru carantină, dacă sunt fonduri pentru cazurile de persoane izolate la domiciliu, să comunice şi să îndrume primarii din judeţ! Nu este normal să cheme doar patru- cinci primari pe care îi agreează politic şi să împartă judeţul pe zone de care edilii respectivi ar trebui să răspundă! Înţeleg că nu ştie şi nu poate, dar în asemenea momente, nu ne permitem să gestioneze o situaţie de criză un prefect care habar nu are ce ar trebui să facă!

Din păcate, Prefectura Giurgiu nu este decât un alt sediu de partid, al PNL-ului.

Şi, în loc să fie prioritare măsurile privind limitarea efectelor provocate de epidemia de coronavirus, în Comitetele pentru Situaţii de Urgenţă se discută mai degrabă despre controale „cu dedicaţie”, la primării.

Doamna Aneta Matei, Lăsaţi la o parte executarea ordinelor de la partid, preocupaţi-vă de siguranţa şi sănătatea cetăţenilor, pentru că aceasta ar trebui să fie, de fapt, misiunea dumneavoastră la Prefectura Giurgiu!”, a declarat Marian Mina.

La rândul său, deputatul PSD de Giurgiu, medicul Cristina Elena Dinu, prezent la conferinţă, a afirmat că s-a săturat de „incompetenţi şi de comunicate de presă”.

„Prefectura este singura instituţie abilitată să comunice în perioada aceasta de epidemie de coronavirus. Prefectul, însă, nu a ieşit niciodată să comunice personal, să spună ce măsuri trebuie luate, ce măsuri au fost luate.

Prefectul n-a chemat până acum primarii care sunt preşedinţii comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă. Să îi cheme şi să le spună,, monitorizaţi-vă comunităţile, vedeţi dacă acolo ajung oameni din zone endemice, anunţaţi dumneavoastră eventuale asemenea cazuri!”. Ba mai rău, a instituit în această perioadă, nişte controale de fond, la unele primării, pe criterii politice şi de neprietenie. Şi primarii, în loc să se ocupe de ceea ce trebuie, stau cu reprezentaţii Prefeturii şi dau acte, în Primării. Ţara arde şi baba se piaptănă. Primarii ne sună pe noi disperaţi, să ne spună că au oameni veniţi din Italia, Spania, şi nu este normal aşa!

Doamna prefect, nu mai înţeleg că nu ştiţi, acum e nevoie să ştiţi! I-am acordat circumstanţe atenuante, că e nou venită, că nu ştie, dar acum suntem într-o situaţie critică. O persoană suspectată că ar fi infectată cu coronavirus s-a plimnat prin oraş şi a venit singură la UPU, s-a plimbat şi pe acolo, neştiind ce să facă, pentru că nimeni nu comunică. Doamna prefect se ocupă, la nivelul Prefecturii, să facă altceva decât ce ar trebui!”, a declarat deputatul Cristina Elena Dinu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.