În timp ce Prefectura Giurgiu doar transmite comunicate seci, cu date evazive, despre evoluţia răspândirii coronavirsului şi a măsurilor luate(?!), la nivelul judeţului Giurgiu, Consiliul Judeţean ia măsuri concrete! Astfel, pentru preîntâmpinarea răspândirii acestei afecţiuni, până la data de 31 martie 2020, sunt sistate toate activităţile care implică un număr mare de persoane sau pot determina răspândirea coronavirsului.

Anunţul a fost făcut, marţi, 10 martie, în conferinţă de presă, de către preşedintele CJ Giurgiu, Marian Mina.

„Împreună cu directorii instituţiilor subordonate Consiliului Judeţean Giurgiu, am luat hotărârea să nu mai fie desfăşurate activităţi care, de regulă, implică un număr mare de persoane sau pot determina răspândirea coronavirusului.

Astfel, până la data de 31 martie, sunt sistate spectacolele de la Teatrul „Tudor Vianu”, activităţile culturale şi împrumuturile de la Bibilioteca Judeţeană „I.A Bassarabescu”, dar şi acţiunile de la Muzeul Judeţean „Teohari Antonescu”.

De asemenea, este interzis accesul aparţinătorilor pacienţilor în Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu şi în secţia de la Izvoru. Măsuri similare au fost luate şi în ceea ce priveşte structurile Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Giurgiu.

Îi rog frumos pe giurgiuveni să înţeleagă faptul că, la spital, sunt foarte mulţi oameni în vârstă sau oameni cu afecţiuni medicale grave, în cazul cărora infectarea cu COVID- 19 ar putea fi fatală!

Dorim, astfel, să preîntâmpinăm răspândirea coronavirusului, să protejăm cât mai mut populaţia municipiului şi judeţului Giurgiu!

Trebuie să fim responsabili şi le mulţumesc tuturor directorilor instituţiilor subordonate pentru înţelegere şi cooperare!

Doresc să precizez că, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu au fost luate toate măsurile, atât cât s-a putut, cât ne permite Guvernul acesta… provizoriu. Unitatea medicală este aprovizionată cu măşti, materiale dezinfectante şi medicamente. De asemenea, a fost pregătită Secţia de Boli Infecţioase pentru eventuala punere în carantină a persoanelor infectate cu coronavirus”, a declarat Marian Mina.

La conferinţa de presă de astăzi au participat şi directorii Teatrului, Bibiliotecii, respectiv DGASPC Giurgiu, fiecare completând informaţiile prezentate de Marian Mina.

„Am constatat, în ultima perioadă, o reticenţă a giurgiuvenilor de a veni la Teatru, până la a nu mai avea nicio solicitare la vreun spectacol, programat săptămâna aceasta. Chiar dacă funcţionăm sub sintagma The Show Must Go On(spectacolul trebuie să continue, n.r.), consider că, în acest context, este mai bine să amânăm spectacolele. Oamenii vor să se protejeze şi decizia noastră este o formă de respect pentru spectatori!”, a spus directorul Teatrului din Giurgiu, Cosmin Creţu.

„Aveam, la Bibilioteca Judeţeană, programate foarte multe activităţi, lansări de carte, expoziţii, vizite ale elevilor la teatrul de păpuşi pe care îl desfăşuram în incinta instituţiei. Îi aşteptăm pe toţi, după data de 1 aprilie. Ne rezervăm şi dreptul de a sista, tot până la 31 martie, împrumuturile de carte”, a declarat directorul Bibliotecii Judeţene Giurgiu, Daniela Bardan.

„În cadrul DGASPC Giurgiu, au fost luate măsuri de închidere a centrelor pentru adulţi şi vârstnici, nu le mai permitem să iasă în familii, iar aparţinătorii au fost anunţaţi ca să renunţe, în această perioadă, până la 31 martie, la vizite. Copiii din casele de tip familial nu vor mai merge în şcoli. O situaţie mai aparte avem la evaluările pentru certificatele de handicap, sunt foarte mulţi care depind de acele certificate. Noi avem dosarele depuse şi încercăm, cu acordul autorităţilor centrale, să facem acea verificare şi evaluare prin apel video, pe whatsapp sau messenger”, a declarat şi directorul DGASPC Giurgiu, Cătălin Lupu.

1 COMENTARIU

  1. […] În timp ce Prefectura Giurgiu doar transmite comunicate seci, cu date evazive, despre evoluţia răspândirii coronavirsului şi a măsurilor luate(?!), la nivelul judeţului Giurgiu, Consiliul Judeţean ia măsuri concrete! Astfel, pentru preîntâmpinarea răspândirii acestei afecţiuni, până la data de 31 martie 2020, sunt sistate toate activităţile care implică un număr mare de persoane sau pot […] Sursa: giurgiu-net.ro Articol sursa: ÎN SFÂRŞIT, o dovadă de RESPONSABILITATE, în judeţul Giurgiu! Măsuri pentru preîntâmpinarea… […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.