Iată că, ceea ce am prezentat noi referitor la depozitări ilegale ale deşeurilor menajere, inclusiv la Mihăileşti, nu doar că se confirmă, dar lucrurile par a fi chiar şi mai grave.

În scandalul gunoaielor deversate în râul Argeş sau îngropate în solul din zona unor balastiere din Ilfov şi Giurgiu, sunt implicate şi firme sau „oameni ai legii” care par a fi conectaţi cu ceea ce am scris noi despre bomba ecologică de la Mihăileşti.

CITEŞTE AICI: http://giurgiu-net.ro/archives/70783 ALERTĂ! BOMBĂ ECOLOGICĂ la Mihăileşti! Oraşul giurgiuvean, groapa de gunoi a Capitalei şi a judeţului Ilfov? Primarul Dobre, deşi informat de cetăţeni, a lăsat, luni bune, TONE de deşeuri acolo unde trebuiau să fie bazine piscicole!

Astfel, ieri, 3 martie, au avut loc percheziţii la mai multe adrese şi din Mihăileşti, efectuate de comisari ai Gărzii de Mediu şi Poliţia Economică Bucureşti. Giurgiuveanul Ion Constantin Tudose, locuitor al oraşului Mihăileşti, a publicat pe Facebook informaţia potrivit căreia ar fi fost vizaţi chiar poliţişti locali din oraşul giurgiuvean menţionat.

„Ce avem noi aici….? Astăzi 03.03.2020, au avut loc percheziții la mai multe adrese din Mihăilesti de către comisarii de la Garda Nationala de Mediu si Politia Economică Bucuresti, culmea……la angajați ai Poliției Locale Mihăilesti. Aceștia transportau cu camioanele personale deșeuri menajere in gropile de la balastierele de pe raul Argeș (la baraj). Poliția Locală Mihăilesti se află în subordinea Primăriei Mihailesti. Primarul are vreo implicare?”, scrie Tudose, pe Facebook.

Aşadar, cei care trebuiau să aibă grijă ca deşeurile să NU fie depozitate ilegal, erau, de fapt, printre cei care chiar le transportau şi îngropau?

În plus, percheziţiile au vizat şi o firmă din Adunaţii Copăceni, care, de asemenea, susţin surse, ar fi implicată în cazul transportului şi depozitării ilegale a deşeurilor la barajul din Mihăileşti.

Cât priveşte o eventuală implicare a primarului Mihai Dobre, doar instituţiile abilitate pot arăta adevărul. Între timp, rămânem cu mai multe întrebări… Cel puţin terenul de la Mihăileşti este în administrarea Primăriei, Poliţia Locală este în subordine. Deci, primarul ori nu ştie pe ce lume trăieşte şi ce fac alţii cu terenurile şi instituţia „lui”, ori ba ştie şi e şi mai nasol? Nicio speculaţie, doamne fereşte, doar întrebări fireşti la care sigur vom primi răspuns în scurtă vreme.

Vă amintim că, ieri, procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au pus sub acuzare trei persoane şi o firmă, pentru că au deversat în râul Argeş şi au îngropat în solul din zona unor balastiere din judeţele Ilfov şi Giurgiu sute de tone de deşeuri.

Potrivit unui comunicat al Parchetului, procurorii au dispus confirmarea efectuării în continuare a urmăririi penale faţă de o persoană juridică şi trei persoane fizice pentru săvârşirea infracţiunilor prevăzute de articolele 3 şi 8 alin.1 din Legea 101/2011 pentru prevenirea şi sancţionarea unor fapte privind degradarea mediului.


„În perioada 26.07.2019 – 22.10.2019, o societate comercială care colecta, transporta şi depozita deşeuri municipale şi deşeuri de origine animală din parcurile din Sectorul 1 Bucureşti a deversat în apă şi introdus în sol sute de tone de deşeuri, respectiv le-a îngropat în sol în zona unor balastiere din judeţele Ilfov şi Giurgiu şi le-a deversat în albia râului Argeş, fără respectarea prevederilor legate, aducând un prejudiciu semnificativ mediului”, spun procurorii, într-un comunicat de presă, citat de Giurgiu pe Surse.

Conform sursei citate, prin ordonanţa procurorului, s-a dispus luarea măsurii asigurătorii până la concurenţa sumei de 6.000.000 lei asupra bunurilor mobile şi imobile ale societăţii comerciale şi administratorului, în vederea reparării pagubei produse.

1 COMENTARIU

  1. […] Iată că, ceea ce am prezentat noi referitor la depozitări ilegale ale deşeurilor menajere, inclusiv la Mihăileşti, nu doar că se confirmă, dar lucrurile par a fi chiar şi mai grave. În scandalul gunoaielor deversate în râul Argeş sau îngropate în solul din zona unor balastiere din Ilfov şi Giurgiu, sunt implicate şi firme sau […] Sursa: giurgiu-net.ro Articol sursa: Cazul GUNOAIELOR îngropate! MIHĂILEŞTI, GIURGIU: (Surse) Poliţişti locali implicaţi, acuzaţi … […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.