Probabil pentru că ceea ce s-a întâmplat la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului(DGASPC) Giurgiu nu i-a satisfăcut, ba chiar acţiunea s-a întors împotriva lor, PNL-iştii, chiar dacă nu sunt reprezentaţi pe “faţă” de Prefectură, sunt acuzaţi că ar fi încercat să meargă şi mai departe.

Este vorba despre controale la Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu şi la secţia de la Vadu Lat. Anunţul a fost făcut de către deputatul PSD Elena Dinu, azi, în conferinţă de presă.

“Cineva s-a gândit că ar fi bine, indiferent de consecinţe, să-i determine pe giurgiuveni să creadă că PSD nu e bun nici la Giurgiu. PNL n-a fost satisfăcut de ceea ce s-a întâmplat la DGASPC şi au decis să trimită controale şi peste Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu. Tot în ceea ce priveşte hrana pacienţilor. Evident, nu au găsit nimic în neregulă. Este vorba despre un control mixt al Protecţiei Consumatorului şi Direcţia de Sănătate Publică. Au vrut să vadă inclusiv saloane, să intre peste pacienţi, atenţie!, în condiţiile în care avem carantină, ca în toate spitalele din România, iar vizitele sunt interzise. Pentru că nu au găsit nimic la SJU, au plecat la Vadu Lat. Acolo, au găsit câteva oale cu emailul spart, o chiuvetă care curgea şi două bucăţi de faianţă sparte”, a spus Dinu.

Potrivit deputatului giurgiuvean, cei de la OJPC şi DSP ar fi vrut iniţial să suspende şi acolo activitatea de preparare a hranei, însă, ar fi revenit asupra deciziei şi, în procesul verbal încheiat au precizat că cei din conducerea SJU vor remedia problemele cât mai curând.

Coincidenţă sau nu, răzgândirea cu privire la a nu suspenda, totuşi, activitatea de preparare a hranei de la spitalul din Vadu Lat, se pare că a venit chiar în timpul conferinţei de presă în care Elena Dinu anunţa acest caz.

Deputatul Elena Dinu a declarat că cei din echipa mixtă de control nu ar fi respectat paşii ceruţi de lege. Mai exact, la SJU ar fi arătat documentul care atesta acţiunea de control abia la sfârşit. La Vadu Lat, deşi trebuiau să fie însoţiţi de un reprezentant al Spitalului, au mers inopinat. Poate- poate, cine ştie ce găsesc…

„Nu înţelegem acest mod de abordare, nu înţelegem cum pot să acţioneze atât de politicianist, într-un domeniu în care ar trebui să empatizeze cu suferinţa oamenilor. Pentru că aici nu vorbim despre oameni sănătoşi, vorbim despre oameni cu probleme de sănătate care au nevoie de hrană adecvată. Trag un semnal de alarmă şi le cer prefectei şi subprefectului să lase politicianismele! Dacă vor să facă politică, să plece din funcţiile respective şi să facă politică la partid, nu la Prefectură!”, a mai declarat deputatul Cristina Elena Dinu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.