Cazul cu “hrana” de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului(DGASPC) Giurgiu ne aminteşte de vremurile când PDL-ul era la Guvernare şi, la Giurgiu, din ambiţiile reprezentantivului Marin Anton, sute de angajaţi ai Consiliului Judeţean nu şi-au luat salariile, luni bune. Aceasta, din cauza atacării în contencios administrativ a bugetului propriu al instituţiei. Nu credem că este vreun giurgiuvean care să nu-şi amintească despre protestele de atunci.

Cei care au asistat sau chiar au fost implicaţi, la vremea respectivă, în scandalul renumit al bugetului blocal al CJ, se pare că n-au învăţat nimic. Cel puţin NU au învăţat că asemenea fapte se întorc, într-un final, împotriva lor!

Doar că acum este mult, mult mai grav ceea ce se întâmplă!

Mai mult ca o descindere decât ca un control, acţiunea instituţiilor- care au verificat firma ce distribuie hrană la copiii şi bătrânii din sistemul de protecţie socială- se pare că ascunde cel mai meschin lucru cu putinţă: încercarea de denigrare politică a adversarilor!

Adică, pe scurt, faci un scandal care provoacă emoţie în masă, ca să poţi ieşi în presă şi să critici adversarii. TIPIC PDL, trist că PNL îşi asociază numele cu aşa ceva! Semn de disperare şi nemernicie politică.

Mai mult, laşi 3 zile fără mâncare oameni care depind de hrana primită, poate-poate lumea crede că de vină este tot PSD-ul.

Iată, însă, că adevărul iese întotdeauna la iveală şi, aşa cum spuneam, se întoarce totul împotriva minţilor neluminate care s-au gândit la asemenea nemernicie.

Preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina, a participat, astăzi, la o emisiune la OPEN TV şi declaraţiile sale sunt incendiare. Prefecta ALDE Aneta MAtei susţine, după 3 zile, că nu ştie despre ce este vorba, iar în spatele acţiunii ar sta şi subprefectul Mirel Brăgaru.

“În urma acestui control, aproape 600 de copii şi bătrâni au rămas fără hrană, de 3 zile. Instituţia care trebuia să ia măsuri în acest caz, în speţă Prefectura Giurgiu, nu ne dă niciun semn de viaţă tot de 3 zile! Am toată corespondenţa dintre DGASPC şi Prefectură, de vineri seară, până azi, la ora 12.00. Noi solicităm acel Comitet pentru Situaţii de Urgenţă, pentru că eu consider că este o situaţie de urgenţă ca atâtea persoane să rămână fără hrană( de 3 zile suntem pe stocul de urgenţă). Nu se poate ca nimeni din Prefectură să nu ia nicio măsură!  Nu doar că este cusută cu aţă albă toată situaţia, iar eu îmi asum tot ce vă spun, este politic de al A la Z, cu temă, cu direcţie! Nu mă interesează ce i se întâmplă firmei respective, ce amenzi i se aplică. Am înţeles că, într-adevăr, s-au găsit acolo lucruri neconforme, nu este problema CJ, trebuie să fie luate măsurile ce se impun. Pe mine mă interesează ca acei oameni să nu rămână fără hrană”, a declarat Marian Mina.

Pe de altă parte, el a spus că a reuşit să vorbească la telefon cu prefecta Matei.

Deşi a fost dar Ordin de prefect, Aneta Matei se face că nu ştie despre ce e vorba. Fotografiile ieşite în presă NU sunt de la faţa locului!

„Mi-a spus că habar nu are de situaţie, în condiţiile în care controlul a fost din ordin de prefect. I-am adus la cunoştinţă tot ce se întâmplă acolo, mi-a spus că vedem noi ce facem luni dimineaţă. Nu a făcut nimic. Mă întreb pe bună dreptate: se doreşte ca cineva să păţească cineva ceva? Să avem vreun caz special, vreun eveniment ca să creăm vreo emoţie?”, a declarat Marian Mina.

Preşedintele CJ Giurgiu a spus şi că are adresa firmei controlate, potrivit căreia, iniţial, de sâmbătă, putea livra din nou hrană. „Pentru că nu s-au luat măsurile pe care le-a vrut domnul subprefect Brăgaru, sâmbătă, aceeaşi echipă a mers iar în control, cu scopul de a inchide firma ca să nu mai livreze mâncarea.

Nu pot să vă dau numele, însă, doamnei prefect i-am adus la cunoştinţă care persoanele cu care trebuie să vorbească, să-i confirme cum la DSP s-au făcut presiuni să se mediatizeze acest caz- cu fotografii care nu au fost făcute la faţa locului. Exact, fotografiile nu sunt de acolo! Cei de la DSP au refuzat, dar au fost făcute presiuni şi pentru închiderea firmei. Cel care face toate acestea este subprefectul judeţului, Mirel Brăgaru!”, a subliniat Mina.

El a mai spus şi că firma nu ar avea nicio legătură cu infracţiuni economice, dar a fost trimisă peste aceasta şi Poliţia Economică. De asemenea, Marian Mina a declarat că firma nu ar avea nicio legătură cu primarul Marin Mototolea.

„Am citit şi că noi, Consiliul Judeţean, am dat contractul, să le fie ruşine celor care au scris, că se pretind jurnalişti. Conform legii, acea achiziţie a fost derulată de către DGASPC care are personalitate juridică. Nu are legătură cu CJ, DGASPC ni se subordonează, dar achiziţiile şi le fac singuri. Să ştiţi că nu mă voi mai lăsat călcat în picioare, voi ieşi şi voi spune despre toate abuzurile!”, a declarat Mina.

Şeful TNL Giurgiu, în „chiloţi”, la făcut fotografii

Uluitor este şi că vineri seara, preşedintele TNL Giurgiu, Adrian Chiran a fost surprins de camere de supraveghere în faţa firmei respective, făcând poze şi mai mult, încercând uşa, trăgând de lacăt.

„În ce calitate a fost băiatul acela acolo? Dacă nu este pur politică această acţiune, ce cauta acolo? Se vrea ca cineva dintre asistaţii social să moară? Ce se doreşte? Nu putem duce la nivelul acesta lupta politică, nu se poate ca subprefectul să dea comenzi de genul ăsta! Le cer public demisia amândurora, şi prefectei şi lui Brăgaru! Nu are ce să caute un asemenea personaj într-o funcţie înaltă!

Ce se întâmplă de 3 luni, de când PNL e la Guvernare, nu s-a întâmplat niciodată la Giurgiu!”, a mai spus Marian Mina.

PUTEŢI URMĂRI EMISIUNEA AICI:

1 COMENTARIU

  1. […] Cazul cu “hrana” de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului(DGASPC) Giurgiu ne aminteşte de vremurile când PDL-ul era la Guvernare şi, la Giurgiu, din ambiţiile reprezentantivului Marin Anton, sute de angajaţi ai Consiliului Judeţean nu şi-au luat salariile, luni bune. Aceasta, din cauza atacării în contencios administrativ a bugetului propriu al instituţiei. […] Sursa: giurgiu-net.ro Articol sursa: S-A AJUNS PREA DEPARTE! Lupta politică a PNL-ului lasă, la Giurgiu, sute de copii şi bătrâni di… […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.