Parlamentarul social-democrat a făcut aceste declaraţii, în cadrul unei recente conferinţe de presă a PSD Giurgiu. Astfel, Cristina Elena Dinu a amintit faptul că OUG pe Sănătate, dată de Guvernul PNL, „practic privatizează sistemul sanitar, respectiv sistemul de urgenţă”.

“Au dat, noaptea ca hoţii, OUG pe Sănătate, iar prin cele două articole, ce nici măcar nu au fost puse în dezbatere publică, PNL dă liber la accesarea fondurilor pentru urgență de către societăți profit și non profit. Pe scurt, acestea dau voie Guvernului PNL să privatizeze sistemul de urgenţe în interesul unor prieteni. De altfel, toate aceste măsuri sunt luate pentru… nişte prieteni. Sistemul de urgenţă va fi vândut unor prieteni, întrucât clientela de partid a PNL trebuie satisfăcută”, a spus Dinu.

Deputatul social-democrat a afirmat şi că ministrul Sănătăţii, Victor Costache, nu “înţelege multe lucruri”.

“El este venit după 12 ani în care a stat în altă ţară. El nu cunoaşte sistemul sanitar românesc sau nivelul de trai din România. Noi(PSD, n.r.) nu vrem să creăm o falie între stat şi privat, ci, prin programul de guvernare, am dorit chiar să asigurăm accesul la servicii medicale performante tuturor românilor! Marea masă a acestora nu este cea care să îşi poată plăti coplăţile în sistem privat sau să meargă pentru intervenţii chirurgicale în străinătate. Cei mai mulţi români apelează la sistemul sanitar de stat, sistemului medical de urgenţă!”, a precizat Elena Dinu.

Medicul giurgiuvean l-a contrazis pe ministrul Costache, cel care a declarat că ar fi fost “scoasă” coplata.

“Nu este adevărat. Există coplata şi acum. De exemplu, o clinică privată are contract cu Casa de Asigurări de Sănătate pentru servicii de radioterapie şi chimioterapie. Sunt, într-adevăr, tratamente ce sunt suportate de către stat, prin programe naţionale şi care, într-o clinică privată, pot intra sub contract cu CNAS. Un pacient merge la clinica respectivă, nu plăteşte pentru tratament, însă este obligat să scoată din portofel bani pentru:  taxă de confort- 300 de lei, taxă de pat în rezervă -400 de lei, consultația oncologică- 200 de lei, referatul oncologic- 300 de lei. PNL zice că a prorogat coplata, dar ea există!”, a mai spus deputatul Dinu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.